Uber/Hertz Polar taxi
Duurzaamheid

Uber en Hertz breiden partnership uit: 25.000 elektrische voertuigen naar Europese hoofdsteden

Uber/Hertz Polar taxi. Foto: Hertz/Uber

Uber en Hertz kondigen vandaag een Europese uitbreiding aan van hun Noord-Amerikaanse samenwerking. Door deze uitbreiding zal Hertz tegen 2025 tot 25.000 elektrische voertuigen (EV’s) beschikbaar zal stellen aan Uber-chauffeurs in diverse Europese hoofdsteden. Volgens beide bedrijven wordt er een breed scala aan EV’s aangeboden, waaronder voertuigen van Tesla en Polestar.

Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, is blij met de uitbreiding van de samenwerking. “Als het grootste mobiliteitsplatform ter wereld weten we dat onze impact verder gaat dan onze technologie. Klimaatverandering is de meest urgente wereldwijde uitdaging die we samen moeten aanpakken. Nu is het tijd om te versnellen.”

Volgens Khosrowshahi zal de uitgebreide partnerschap met Hertz naar Europa, de overgang naar zero-emmissie aanzienlijk stimuleren, bestuurders helpen hun gebruikskosten te verlagen en het stadsvervoer opgschonen. “We streven naar een 100 procent elektrisch platform in heel Europa tegen 2030”, zo besluit de Uber-CEO.

Reductie van emissies

Ook Stephen Scherr, Chief Executive Officer bij Hertz, is in z’n nopjes met de uitgebreide samenwerking. “Hertz versnelt het streven naar duurzaamheid en onze samenwerking met Uber bevordert dit aanzienlijk. Door EV’s beschikbaar te maken voor rideshare-chauffeurs, dragen we niet alleen bij aan de reductie van emissies in Europese steden, maar vergroten we ook de mogelijkheden voor mensen om de voordelen van elektrificatie te ervaren.”

Het partnerschap is volgens Hertz een belangrijk onderdeel van de strategie om een van de grootste elektrische verhuurvloten ter wereld te worden. Daarnaast stelt het Amerikaanse autoverhuurbedrijf door deze partnerschap uit te bouwen Uber te helpen in haar toezegging om tegen 2030, in zowel Europa als Noord-Amerika, een emissieloos platform te worden.

260 miljoen elektrische kilometers

Het partnerschap heeft volgens Hertz in Noord-Amerika al tienduizenden bestuurders op het Uber-platform mogen bedienen. ‘Tot nu toe hebben bijna 50.000 chauffeurs een Tesla gehuurd via dit programma, waarmee zij meer dan 24 miljoen volledig elektrische ritten en meer dan 260 miljoen elektrische kilometers hebben afgelegd’, zo stelt Hertz.

De Europese uitbreiding van het partnerschap begint in januari 2023 in de vestiging van Hertz Europe in Londen en zal vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden, zoals Parijs en Amsterdam. Verdere details zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber en Hertz breiden partnership uit: 25.000 elektrische voertuigen naar Europese hoofdsteden | TaxiPro
Uber/Hertz Polar taxi
Duurzaamheid

Uber en Hertz breiden partnership uit: 25.000 elektrische voertuigen naar Europese hoofdsteden

Uber/Hertz Polar taxi. Foto: Hertz/Uber

Uber en Hertz kondigen vandaag een Europese uitbreiding aan van hun Noord-Amerikaanse samenwerking. Door deze uitbreiding zal Hertz tegen 2025 tot 25.000 elektrische voertuigen (EV’s) beschikbaar zal stellen aan Uber-chauffeurs in diverse Europese hoofdsteden. Volgens beide bedrijven wordt er een breed scala aan EV’s aangeboden, waaronder voertuigen van Tesla en Polestar.

Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, is blij met de uitbreiding van de samenwerking. “Als het grootste mobiliteitsplatform ter wereld weten we dat onze impact verder gaat dan onze technologie. Klimaatverandering is de meest urgente wereldwijde uitdaging die we samen moeten aanpakken. Nu is het tijd om te versnellen.”

Volgens Khosrowshahi zal de uitgebreide partnerschap met Hertz naar Europa, de overgang naar zero-emmissie aanzienlijk stimuleren, bestuurders helpen hun gebruikskosten te verlagen en het stadsvervoer opgschonen. “We streven naar een 100 procent elektrisch platform in heel Europa tegen 2030”, zo besluit de Uber-CEO.

Reductie van emissies

Ook Stephen Scherr, Chief Executive Officer bij Hertz, is in z’n nopjes met de uitgebreide samenwerking. “Hertz versnelt het streven naar duurzaamheid en onze samenwerking met Uber bevordert dit aanzienlijk. Door EV’s beschikbaar te maken voor rideshare-chauffeurs, dragen we niet alleen bij aan de reductie van emissies in Europese steden, maar vergroten we ook de mogelijkheden voor mensen om de voordelen van elektrificatie te ervaren.”

Het partnerschap is volgens Hertz een belangrijk onderdeel van de strategie om een van de grootste elektrische verhuurvloten ter wereld te worden. Daarnaast stelt het Amerikaanse autoverhuurbedrijf door deze partnerschap uit te bouwen Uber te helpen in haar toezegging om tegen 2030, in zowel Europa als Noord-Amerika, een emissieloos platform te worden.

260 miljoen elektrische kilometers

Het partnerschap heeft volgens Hertz in Noord-Amerika al tienduizenden bestuurders op het Uber-platform mogen bedienen. ‘Tot nu toe hebben bijna 50.000 chauffeurs een Tesla gehuurd via dit programma, waarmee zij meer dan 24 miljoen volledig elektrische ritten en meer dan 260 miljoen elektrische kilometers hebben afgelegd’, zo stelt Hertz.

De Europese uitbreiding van het partnerschap begint in januari 2023 in de vestiging van Hertz Europe in Londen en zal vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden, zoals Parijs en Amsterdam. Verdere details zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.