taxichauffeur

Taxichauffeur mag eerder aan het werk na TIA of beroerte

DEN HAAG – Taxichauffeurs die getroffen zijn door een TIA of beroerte mogen weer eerder aan het werk. Voortaan mag na twee weken weer een voertuig bestuurd worden, zo heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat besloten.

De termijn van rijongeschiktheid voor motor en auto rijbewijzen na een TIA of beroerte was eerst zes maanden. Dit betekent dat veel taxi chauffeurs weer aan het werk kunnen of hun baan kunnen behouden.

De eisen aan de termijn zijn versoepeld omdat uit onderzoek naar voren is gekomen dat de kans op herhaling van een TIA of beroerte na een eerste aanval niet zo groot is als men dacht.

Ondernemers die chauffeurs in dienst hadden die afgekeurd zijn op grond van een TIA of beroerte kunnen die chauffeurs vragen om opnieuw een geneeskundige verklaring te krijgen nu de eisen dus zijn versoepeld. Het besluit is wel nog zo nieuw dat nu nog niet alle bedrijfsartsen ervan op de hoogte zijn. De verwachting is dat dit half augustus wel het geval is.

Mocht een chauffeur er tegenaan lopen dat een bedrijfsarts dit nog niet weet, dan kan de arts gewezen worden op de tekst die in onderstaande link staat.

Het KNV adviseert om naar het bezoek aan de bedrijfsarts een verklaring van de neuroloog mee te nemen over de oorzaak van de TIA of beroerte (een kopie van de brief van de neuroloog aan de eigen huisarts is ook geschikt).

Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur mag eerder aan het werk na TIA of beroerte | TaxiPro
taxichauffeur

Taxichauffeur mag eerder aan het werk na TIA of beroerte

DEN HAAG – Taxichauffeurs die getroffen zijn door een TIA of beroerte mogen weer eerder aan het werk. Voortaan mag na twee weken weer een voertuig bestuurd worden, zo heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat besloten.

De termijn van rijongeschiktheid voor motor en auto rijbewijzen na een TIA of beroerte was eerst zes maanden. Dit betekent dat veel taxi chauffeurs weer aan het werk kunnen of hun baan kunnen behouden.

De eisen aan de termijn zijn versoepeld omdat uit onderzoek naar voren is gekomen dat de kans op herhaling van een TIA of beroerte na een eerste aanval niet zo groot is als men dacht.

Ondernemers die chauffeurs in dienst hadden die afgekeurd zijn op grond van een TIA of beroerte kunnen die chauffeurs vragen om opnieuw een geneeskundige verklaring te krijgen nu de eisen dus zijn versoepeld. Het besluit is wel nog zo nieuw dat nu nog niet alle bedrijfsartsen ervan op de hoogte zijn. De verwachting is dat dit half augustus wel het geval is.

Mocht een chauffeur er tegenaan lopen dat een bedrijfsarts dit nog niet weet, dan kan de arts gewezen worden op de tekst die in onderstaande link staat.

Het KNV adviseert om naar het bezoek aan de bedrijfsarts een verklaring van de neuroloog mee te nemen over de oorzaak van de TIA of beroerte (een kopie van de brief van de neuroloog aan de eigen huisarts is ook geschikt).

Kijk hier voor meer informatie van de Rijksoverheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.