rechtbank, taxi, taxicentrale, failliet

Rechtbank spreekt faillissement HTC Overbeeke uit

HOOGERHEIDE – De Hoogerheidese taxicentrale HTC Overbeeke is failliet, zo heeft de rechtbank in Breda uitgesproken. Dat gebeurde op verzoek van de eigenaar zelf.

Door het op de fles gaan van de centrale dreigen 29 medewerkers hun baan te verliezen. Onder hen zijn tien mensen met een vast dienstverband en negentien medewerkers die op oproepbasis voor HTC Overbeeke werkten.

Curator

Mr. Pieter Boomaars, die in de zaak als curator optreedt, laat aan dagblad BN/DeStem weten dat de mogelijkheid van een doorstart van het bedrijf met de eigenaar is besproken. Dat overleg heeft echter niet tot het gewenste resultaat geleid, omdat de eigenaar onvoldoende vertrouwen heeft in de levensvatbaarheid van het bedrijf.

Daarom voert de curator momenteel gesprekken met derde partijen die de taxicentrale, of delen daarvan, over zouden kunnen nemen. Daarmee zou een (gedeeltelijke) doorstart mogelijk zijn. De precieze oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.