taxibord, taxi, taxibedrijf, taxicentrale

Grote kans op doorstart taxibedrijf Hollandse Vervoert

HAARLEM – Aan Taxibedrijf de Hollandse Vervoert (Taxi Zeevang) is deze week uitstel van betaling verleend door de rechtbank in Haarlem. Het vervoerbedrijf is één van de grootste personenvervoerders in Noord-Holland. De kans op een snelle doorstart is wel groot.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van het dreigende faillissement zullen zijn voor het personeel. Voorlopig gaat het vervoer van leerlingen gewoon door.

Overname

Er zijn serieuze gegadigden voor een overname van het bedrijf. Ook aan onderdeel Taxi Zeevang is deze week uitstel van betaling verleend. Co-bewindvoerder Michel Moeijes van Tanger Advocaten in IJmuiden verwacht binnen een week een doorstart te kunnen maken met behoud van alle 450 medewerkers. Ook de dienstverlening gaat omverminderd door.

Volgens Moeijes zijn de taxiritten op zich ’gewoon een winstgevende activiteit’. “Er zijn solide, lopende contracten met overheden en instellingen voor vooral groepsvervoer. Deze leveren gewoon hun geld op. De combinatie van fusiebedrijven is in problemen geraakt omdat de investeringsmaatschappij zich ineens terugtrok. Op dat moment ontstond er een noodsituatie’’, legt Moeijes uit in het Noordhollands Dagblad.

Taxibedrijven

De investeringsmaatschappij wilde versneld groeien in het regionaal groepsvervoer door de overname en integratie van lokale taxibedrijven. De financieringslasten drukten zwaar op de fusieonderneming. De schuldenlast wordt in het dagblad geschat op 5-10 miljoen euro. Wie de overnamekandidaten zijn, wil Moeijes nog niet zeggen.

Directeur André van de Wetering van de Hollandse Vervoert was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.