taxi, pinnen, Boons, Quipment

Subsidie mogelijk op mobiel pin-apparaat in de taxi

Taxibedrijven kunnen een VKB-subsidie ontvangen op de aanschaf of huur van een (mobiel) pinapparaat. Kleine bedrijven van maximaal 5 vestigingen en 10 fte per vestiging kunnen namelijk subsidie krijgen voor het nemen van veiligheidsmaatregelen in hun bedrijf.

Taxichauffeurs zijn regelmatig doelwit van overvallers. Het gebruiken van pinapparatuur leidt tot minder contant geld in de auto. Hierdoor verliezen overvallers hun interesse in dat taxibedrijf, wat extra veiligheid voor de taxichauffeurs oplevert.

Subsidie

De subsidie bedraagt 50 procent van de gemaakte kosten met een maximum van € 700,-. “De pin-apparatuur is nu ook mobiel te verkrijgen”, vertelt Roy Boons van Quipment. “Hij hoeft dus niet per se gekoppeld te worden aan onze Qim of BCT.”

De subsidie geldt voor zowel gekoppelde als de mobiele variant. “Met de subsidie kunnen onze klanten middels onze huur/koop constructie 16 maanden kosteloos gebruik maken van een mobiele betaalterminal. Allin; inclusief data-abonnement en servicecontract.”

Contract

De resterende looptijd van het contract (20 maanden) kost € 44,- per maand. “Als je het terugrekent dan betaal je dus slechts € 24,50 per maand voor de gehele looptijd”, vertelt Boons.

Om de subsidie te ontvangen is een veiligheidsscan nodig. Quipment werkt samen met een bedrijf dat deze scan kosteloos kan uitvoeren voor haar klanten.

Meer info over de VKB subsidie

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.