Chauffeurspas Taxi, taxichauffeur

KNV Taxi kwaad over tijdelijke winkelsluiting bij Kiwa.

Het Kiwa geeft tussen 1 en 15 oktober geen chauffeurskaarten voor de taxi uit. Reden is dat de systemen aangepast moeten worden voor de nieuwe (tijdelijke) kaarten. “We verwachten de opgelopen achterstand vervolgens binnen een paar weken weggewerkt te hebben”, laat een woordvoerder van Kiwa weten.

KNV Taxi is kwaad over de onaangekondigde beslissing.

Kiwa

Volgens Kiwa zouden er geen problemen ontstaan door de tijdelijke stop. “De normale doorlooptijd is 6 weken. We verwachten dat iedereen die tijdens deze periode een aanvraag doet voor half november zijn nieuwe kaart binnen heeft”, vertelt de woordvoerder.

Per 1 oktober is de regelgeving Boordcomputer Taxi (BCT) in werking getreden. De afgifte van kaarten voor de Boordcomputer Taxi is met maximaal zes maanden vertraagd vanwege de Diginotar affaire.

BCT

Zolang er geen BCT-kaarten beschikbaar zijn, worden er Tijdelijke Chauffeurskaarten verstrekt.  Zodra er BCT-kaarten beschikbaar zijn, zal Kiwa Register zorgen voor vervanging van de tijdelijke chauffeurskaart. Hierover krijgen alle chauffeurs persoonlijk bericht.

KNV Taxi laat weten met IVW te overleggen hoe om te gaan met problemen, die door de tijdelijke stop op uitgifte van de chauffeurskaarten ontstaan. De brancheorganisatie is kwaad over de tijdelijke sluiting van monopolist Kiwa tijdens deze interne verbouwing van de systemen. Zeker omdat er geen waarschuwing vooraf is uitgedaan.

Problemen

“Onbegrijpelijk, straks komen onze leden in de problemen doordat hun chauffeurs tijdelijk zonder geldige pas zitten. Kiwa denkt daar veel te licht over. De vervoerders worden gewoon voor het blok gezet”, zegt KNV Taxi-secretaris Hubert Andela.

Bart Pals

Vragen aan Kiwa? Mail naar vergunningen@kiwa.nl

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “KNV Taxi kwaad over tijdelijke winkelsluiting bij Kiwa.”

Lydia|24.10.11|11:14

Chauffeurspas tarief: tot en met september 2011=56.00 (ex)
Chauffeurskaart tarief: vanaf 01-10-2011=107.00 (ex) een behoorlijke verhoging in de kosten het lijkt wel het St. SDU (monopool taxiwerkmappen)

Sjaak de Wit|05.11.11|16:10

Nu niet zeuren K.N.V. bestuur.
Je bent zelf in zee gegaan met de BCT, tegen de zin van vele leden in.
Je bent doof voor redelijke argumenten geweest en nog steeds.
Nu je door begint te krijgen dat het een onzin kastje is ben je daar te laat mee.
Blaas de hele medewerking af .
Dan kunnen we zien dat je het meent.

Sjaak.