Randstad, Sociaal Fonds Taxi, CAO

Taxichauffeurs via Randstad vallen onder CAO Taxivervoer

Taxichauffeurs die via Randstad Transport werken vallen voortaan onder de CAO Taxivervoer. Randstad heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met onder meer KNV, CNV, FNV en Sociaal Fonds Taxi.  Chauffeurs kunnen op basis van een uitzendovereenkomst vanaf 1 januari 2012 gaan rijden.

“Randstad neemt hierbij het volledige werkgeverschap op zich. Na een dienstverband van 26 weken wordt er pensioen afgedragen aan het Pensioenfonds Vervoer”, vertelt Willem de Vries, directeur Randstad Transport.

Taxichauffeur

Taxichauffeurs die voor Randstad werken komen na verloop van tijd in vaste dienst van het uitzendbureau, zegt De Vries. Op dit moment werken er zo’n 40 taxichauffeurs via het uitzendbureau. De Vries verwacht dat dit aantal fors groeit volgend jaar.

De Vries: “Deze constructie biedt niet alleen meer flexibiliteit voor de vervoersbedrijven maar ook zekerheid voor de taxichauffeurs die door ons uitgezonden worden.”

Taxibranche

Ranstad is hiermee de eerste grote landelijke uitzendorganisatie die zich richt op de taxibranche. Taxibedrijven maken al veelvuldig gebruik van flexibel taxipersoneel via bijvoorbeeld Jongepier of Aethon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeurs via Randstad vallen onder CAO Taxivervoer | TaxiPro
Randstad, Sociaal Fonds Taxi, CAO

Taxichauffeurs via Randstad vallen onder CAO Taxivervoer

Taxichauffeurs die via Randstad Transport werken vallen voortaan onder de CAO Taxivervoer. Randstad heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met onder meer KNV, CNV, FNV en Sociaal Fonds Taxi.  Chauffeurs kunnen op basis van een uitzendovereenkomst vanaf 1 januari 2012 gaan rijden.

“Randstad neemt hierbij het volledige werkgeverschap op zich. Na een dienstverband van 26 weken wordt er pensioen afgedragen aan het Pensioenfonds Vervoer”, vertelt Willem de Vries, directeur Randstad Transport.

Taxichauffeur

Taxichauffeurs die voor Randstad werken komen na verloop van tijd in vaste dienst van het uitzendbureau, zegt De Vries. Op dit moment werken er zo’n 40 taxichauffeurs via het uitzendbureau. De Vries verwacht dat dit aantal fors groeit volgend jaar.

De Vries: “Deze constructie biedt niet alleen meer flexibiliteit voor de vervoersbedrijven maar ook zekerheid voor de taxichauffeurs die door ons uitgezonden worden.”

Taxibranche

Ranstad is hiermee de eerste grote landelijke uitzendorganisatie die zich richt op de taxibranche. Taxibedrijven maken al veelvuldig gebruik van flexibel taxipersoneel via bijvoorbeeld Jongepier of Aethon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.