Tribus, rolstoelbus, Taxi Dortmans, Sjoerd van der Woude, Maarten Dortmans, Rico van de Laar

Tribus levert vier nieuwe rolstoelbussen aan Taxi Dortmans

Taxi Dortmans rijdt sinds afgelopen vrijdag met vier nieuwe rolstoelbussen. Mede op verzoek van de chauffeurs zijn de bussen door Tribus ingericht met het TriflexPLUS-systeem. De nieuwe bussen vervangen drie oude exemplaren, die gezamenlijk bijna 3 miljoen kilometer op de tellers hebben staan.

Vrijdag 24 augustus kreeg directeur Maarten Dortmans de sleutels van de Mercedes-voertuigen overhandigd door Sjoerd van der Woude van Tribus en Rico van de Laar van Rutchen Veghel.

Rolstoelbus

“De nieuwe rolstoelbussen zijn een welkome aanvulling op ons moderne en diverse wagenpark”, vertelt bedrijfsleider Tom de Gooijer van Taxi Dortmans.  Het bedrijf heeft momenteel bijna 100 voertuigen rijden. De bussen zullen voornamelijk ingezet worden als regiotaxi, voor leerlingenvervoer en voor vervoer naar sociale werkplaatsen.

De keuze voor het rolstoelvastzetsysteem van Tribus was snel gemaakt. “Wij hebben onze keuze mede laten afhangen van onze chauffeurs. Zij moeten er immers iedere dag mee werken,” zegt De Gooijer.

Bediening

Dortmans heeft ruim 150 gediplomeerde werknemers in dienst. Het bedrijf heeft met hen overlegd. Zij gaven de voorkeur aan het comfort, de eenvoudige bediening en solide uitvoering van het TriflexPLUS-systeem. “Het systeem van Tribus is gewoonweg simpel, in de goede zin van het woord.” 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.