rechtbank, uitspraak

Katvanger krijgt uitstel voor betalen sociale boetes taxibedrijf

Een vrouw die als katvanger optrad voor het Belgische taxibedrijf van haar stiefvader, hoeft voorlopig niet op te draaien voor een forse schuld van het bedrijf. Ze dreigde te moeten opdraaien voor 55.000 euro aan sociale boetes, maar dat is nu opgeschort door de rechtbank in Antwerpen.

De vrouw (28) was op papier zaakvoerder, maar zei niet op de hoogte te zijn geweest van de gepleegde feiten. Op dat moment werkte ze aan haar modellencarrière in New York.

Failliet

Haar stiefvader was eigenaar van Star Taxi in Antwerpen, maar de firma ging twee jaar geleden failliet. Hij kocht vervolgens twee bedrijfjes met een taxivergunning, zodat hij opnieuw kon beginnen. Door het faillissement kon hij officieel niet de zaakvoerder zijn en dus vroeg hij aan de vrouw, Joyce C., om die taak – althans op papier – op zich te nemen.

Toen de man ziek werd, werd het bedrijf niet meer degelijk geleid. Joyce C. timmerde verder aan haar modellencarrière in New York en de taxichauffeurs profiteerden van de situatie. Deeltijds ingeschreven chauffeurs werkten voltijds en verrijkten zich op de kap van de firma. De sociale inspectie viel meerdere keren binnen en stelde tal van overtredingen vast, zoals ‘zwart rijden’, meldt de Standaard.

Boete

Mogelijk ontsnapt de jonge vrouw nu aan een fikse boete en krijgt ze opschorting of een straf met uitstel.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.