taxicentrale, schoorl, taxibus, taxibedrijf, wagenpark

Veiling 134 taxibusjes van failliete Taxi Centrale Schoorl

Het faillissement van Taxi Centrale Schoorl is aanleiding voor de online veiling van 134 taxibusjes door Troostwijk Veilingen. Onder de busjes, merendeels bouwjaar 2009 en 2010, bevinden zich 22 rolstoelbussen en 112 bussen voor personenvervoer. De veiling sluit op 28 november. Het wagenpark is te bezichtigen op 24 en 26 november in Opmeer.

Het wagenpark bestaat uit bussen van Mercedes (Sprinter), Fiat (Ducato) en Ford (Transit/Tourneo) allemaal gebouwd tussen 2002 en 2010.

Online veiling

Een groot deel van activiteiten van het failliete bedrijf zijn overgenomen door andere partijen. “De herkenbare witte taxibusjes met blauwe opdruk worden daarom nu online geveild”, vertelt Frank Adam van Troostwijk Veilingen.

“Wij handelen flink wat veilingen af maar dit is toch een indrukwekkend gezicht. Alle 134 busjes staan opgesteld voor de kijkdagen. Het is een ideale kans voor taxibedrijven die aan uitbreiding toe zijn of bijvoorbeeld, bedrijven met eigen personeelsvervoer, verenigingen, hotels, bandjes en zelfs particulieren met een groot gezin.”

Biedingen

De busjes kunnen worden bekeken op zaterdag 24 november en maandag 26 november van 10-16 uur aan De Veken 114 in Opmeer. Biedingen kunnen (na gratis registratie) per direct worden gedaan. De veiling sluit op 28 november om 14 uur. Gewonnen kavels kunnen op 5 december tussen 9-16 uur worden opgehaald.

Op 28 augustus werd het faillissement van Taxi Centrale Schoorl uitgesproken door de rechtbank in Alkmaar. Vlak voor het nieuwe schooljaar liet het bedrijf weten niet meer voor het leerlingenvervoer te kunnen zorgdragen.

Leerlingenvervoer

De gemeente Schagen, die op dit gebied de regie voor de andere gemeenten voert, heeft voor schooljaar 2012-2013 in allerijl een leerlingenvervoercontract gesloten met een andere partij. Een deel van het personeel heeft intussen nieuw werk aangeboden gekregen.

Troostwijk Veilingen heeft een uitgebreid Europees netwerk van kantoren. Het bedrijf organiseert meer dan 800  online veilingen per jaar in Europa.

Bekijk hier de veiling van het wagenpark van Taxicentrale Schoorl.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.