Leeuwis taxi

Ook taxibedrijf spint garen bij gebruik bij carwash

Voor veel taxi-ondernemers is het wassen van het wagenpark een kwestie die je elders inkoopt of gewoon met de hand (spuit) zelf doet. Niet voor directeur Wim Leewis van het gelijknamige taxibedrijf in Veenendaal. Hij zweert al jaren bij een roll-over die iedere auto weer presentabel maakt. ‘Onze taxi’s zijn het visitekaartje van het bedrijf. Die moeten spik en span zijn.’

Leewis taxi is geen onbekende naam in Veenendaal. Al in 1924 werden de eerste stappen gezet met een verbinding van Veenendaal naar Eden. Sindsdien is het familiebedrijf, waar momenteel drie broers de scepter zwaaien, uitgegroeid naar een volwassen onderneming met 60 auto’s en 80 man personeel.

Rouwvervoer

Van die 60 auto’s zijn er 15 geschikt voor rouwvervoer, een belangrijke loot aan de Leeuwis-tak. Deze rouwwagens moeten er natuurlijk altijd perfect uitzien, vindt Wim Leewis: “Ons wagenpark moet sowieso blinken maar voor de rouwwagens doen we er nog eens een schepje bovenop.”

Voorheen waren de chauffeurs zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de lak. “Maar iedere chauffeur gaat anders met zijn auto om en het met de handspuit werken leverde soms meer schade op dan dat het goed deed”, aldus Leewis.

Gezellig

Vandaar dat Leewis overgaat naar het machinaal wassen. Bij een carwash in de buurt regelt hij een ‘vriendenprijs’. “Dat was geloof ik 5,50 euro per wassing. Het probleem hierbij was wel dat onze chauffeurs achteraan in de rij moesten aansluiten en het ook wel gezellig vonden om met elkaar eens wat bij te kletsen. Intussen had ik de wagens niet op de weg.”

In 2008 beslist Leeuwis een roll-over van WashTec aan te schaffen. Tot op de dag van vandaag een beslissing waar hij volledig achterstaat. “Alle problemen die we voorheen hadden waren nu weg . De auto’s worden op tijd gewassen. De kwaliteit is altijd even goed en de chauffeurs blijven op de weg.”

Investering

“Ik moet echt zeggen dat die SofTec-borstels erg goed werken. Zelf op oudere rouwwagens weet ik met het poetsprogramma de schittering in de lak te houden.”

Leewis weet dat een roll-over voor een taxibedrijf een behoorlijke investering is en kon de beslissing ook nemen omdat hij ook over een tankstation beschikt en daar wassingen uithaalt. “Maar ook zonder tankstation zou ik nu zo’n roll-over aanschaffen. Het is de investering meer dan waard.”

Fred Kramer

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.