Menzis, zorgverzekering, collectiviteit, taxi, KNV, SFT

Sluit je vóór 31 december aan bij Taxi-collectiviteit Menzis

Taxichauffeurs en -ondernemers hebben nog enkele dagen om mee te doen met de collectiviteit van KNV Taxi en Sociaal Fonds Taxi en zo goedkoop een zorgverzekering af te sluiten bij verzekeraar Menzis. Overstappen moet namelijk vóór 31 december. De premie voor de basisverzekering ‘ZorgVerzorgd’ is € 87,86 euro per maand. Daarbij zit € 7,64 euro korting in via KNV Taxi en SFT. Hierdoor heeft Menzis één van de goedkoopste zorgverzekeringen in Nederland, voor mensen die zelf hun ziekenhuis en apotheek willen kiezen.

Op aanvullende verzekeringen krijgen taxichauffeurs 10% korting bij ZorgVerzorgd. Er is al een aanvullende verzekering met fysiotherapie vanaf € 6,70 extra per maand. En een tandartsverzekering vanaf € 8,91 extra per maand.

Bonus

Wie het niet erg vindt om veel zelf online te regelen en wat minder keuzevrijheid te hebben als het gaat om zorgaanbieders, kan zich bij Menzis al verzekeren vanaf € 66,50 per maand met Menzis BudgetBewust. Daarbij krijg je nu een bonus van € 50 direct op je bankrekening gestort.

Maar niet alleen de taxichauffeurs zijn voordelig uit met deze zorgverzekering. Werkgevers betalen via de sociale lasten een flinke bijdrage aan de zorgverzekering van hun werknemers. In 2014 is de inkomensafhankelijke bijdrage 7,5% van het loon.

Collectiviteit

De collectieve zorgverzekering van Menzis, KNV Taxi en SFT kost de werkgever niets, maar biedt wel volop kansen om de kosten van zorg en verzuim te beïnvloeden. Zo zijn werknemers die ziek zijn sneller aan de beurt voor een behandeling. Want hoe langer een werknemer afwezig is, hoe meer geld dat kost. Menzis biedt daarom gratis wachtlijstbemiddeling. In 2012 is hierdoor de wachttijd gemiddeld verkort met 37 dagen.

Ook biedt Menzis TopZorg: voor elf behandelingen zijn extra afspraken gemaakt met zorgverleners. TopZorg is een keurmerk voor zeer goede zorg. “Bij TopZorg staan de kwaliteit en snelheid van een behandeling en aandacht voor goede informatie voor de patiënt centraal”, vertelt de woordvoerder van Menzis. “Ook kan hierdoor de wachttijd teruggebracht worden met soms wel 40 dagen. En dat heeft  over natuurlijk weer een positief effect op het verzuimpercentage.”

Verzuimbegeleiding

Alle zaken rondom ziekte en verzuim brengen een flinke papierwinkel met zich mee. De regelgeving is ingewikkeld en dossiervorming een vak apart. Menzis neemt de verzuimbegeleiding en het regelwerk allemaal uit handen. Er is één loket voor alle arbeidsrelevante vragen. Dit regelwerk kan taxiwerkgevers minimaal één dagdeel aan tijd besparen.

Taxichauffeurs die verzekerd zijn via Menzis krijgen gratis hulp van de zorgadviseurs
. Die helpt bij wachtlijst bemiddeling en alle zorgvragen. Bijvoorbeeld over een aandoening, een behandeling of regelgeving. De Zorgadviseur geeft informatie en bemiddelt voor taxichauffeurs.

Meer informatie via: http://www.menzis.nl/web/Sociaalfondstaxi.htm

Of bel de Menzis OverstapCoach voor een advies op maat: 088 222 49 00

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.