tweede kamer, Lodewijk Asscher, minister, Sociale Zaken

Nieuwe CAO Taxivervoer is algemeen verbindend verklaard

De nieuwe CAO Taxivervoer 2014/2015 is algemeen verbindend verklaard door minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het besluit daartoe is gepubliceerd in de Staatscourant. Alle taxibedrijven zijn dus verplicht de komende twee jaar afspraken zoals vastgelegd in de CAO Taxivervoer na te leven. 

De CAO is van toepassing op alle werknemers, ook op de werknemers die de AOW gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Taxichauffeurs in loondienst bij een taxibedrijf moeten onder meer minimaal beloond worden zoals is afgesproken.

Besluit

Het besluit treedt per direct in werking en vervalt met ingang van 1 januari 2016 en heeft geen terugwerkende kracht.

Bekijk hier de pubicatie in de Staatscourant met afspraken die zijn vastgelegd in de CAO Taxivervoer 2014/2015.

Lees ook: Wijzigingen CAO Taxivervoer en CAO SFT 2014 – 2015

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.