OrangeGas en Opel starten samen actie voor taxi-ondernemers

OrangeGas en Opel zijn een actie gestart waarbij taxi-ondernemers een meerdaagse gratis proefrit kunnen maken in de Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX. Naast de proefrit krijgen ondernemers bij aanschaf een tanktegoed van vijfhonderd euro. De actie met het cng-voertuig heeft de naam OrangeGas=OrangeCash gekregen en loopt tot het einde van dit jaar. OrangeGas is exploitant van groengas-locaties, en lanceerde de actie onlangs tijdens de Nationale Taxidag.

De Zafira is een ruime auto met zeven zitplaatsen en heeft op Groengas een actieradius van vierhonderd kilometer. De OrangeGas=OrangeCash-actie is gelanceerd op de Nationale Taxidag 2014 van TaxiPro en loopt nog door tot het einde van het jaar.

Subsidies

Taxi-ondernemers komen bij aanschaf van een Groengas-taxi in aanmerking voor verschillende landelijke aanschaf-subsidies, van in totaal 1.250 euro. Regionaal zijn er verschillende regelingen die stapelbaar zijn met deze landelijke subsidie, waardoor het voordeel kan oplopen tot 3.000 euro.

Verspreid over het land staan momenteel ruim 130 aardgas-/Groengas-tankstations, waarvan ruim vijftig van OrangeGas. Het bedrijf heeft de ambitie dit aantal eind 2016 te verdubbelen naar honderd locaties. Ook merkt het bedrijf dat cng steeds vaker wordt gebruikt in de taxibranche.

Brandstof

“Groengas is op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof die direct en grootschalig is in te zetten. Een ondernemer rijdt hiermee CO2-neutraal en bespaart tot veertig procent op de brandstofkosten ten opzichte van diesel”, aldus Peter Bosma, Account Manager bij OrangeGas.

De autobranche speelt ook in op deze ontwikkeling. Er worden steeds meer modellen af-fabriek geleverd met een ingebouwde aardgastank. Zo levert Opel niet alleen de Opel Zafira Tourer, maar ook de Opel Combo af-fabriek op Groengas.

OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, met de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste vulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van één nieuw station per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. OrangeGas levert honderd procent Groengas en is hiermee koploper in de markt.

Auteur: Tom van Gurp

4 reacties op “OrangeGas en Opel starten samen actie voor taxi-ondernemers”

Gerard Peter|15.10.14|10:34

Een goed initiatief, de safira is een degelijk voertuig, alleen te betreuren dat de actieradius maar 400 km bedraagt

Ad Van de Weijenberg|15.10.14|12:26

De Zafira is een ruime auto met zeven zitplaatsen en heeft op Groengas een actieradius van vierhonderd kilometer, waardoor het voertuig geschikt is als taxi.
VOERTUIG WORDT DOOR DE RDW NIET GOEDGEKEURD VOOR 7 ZITPLAATSEN!!!

OrangeGas|16.10.14|09:44

Beste Ad,

het klopt dat de Zafira als taxi niet wordt goedgekeurd door de RDW met 7 zitplaatsen. Dit is alleen het geval bij niet-commercieel gebruik. Voor gebruik als taxi heb je 5 zitplaatsen. De prijs is dan ook nog een stukje voordeliger.

Taxi Diamond|29.10.14|22:34

directeur RTC verdacht van fraude hoe lang nemen aandeelhouders het nog om steeds weer zich door een man te laten misleiden.