Munckhof, Taxi, Mercedes, Sprinter, taxibus

Munckhof neemt failliete Ridderkerkse Taxi Centrale over

Munckhof heeft de activiteiten van de Ridderkerkse Taxi Centrale (RTC) overgenomen. Het taxibedrijf werd vorige week failliet verklaard. De medewerkers en het wagenpark blijven grotendeels behouden en de vestiging in Ridderkerk gaat verder als een vestiging Munckhof Taxi.

“Met de overname verstevigt Munckhof haar positie als één van de grootste personenvervoerders in Nederland”, meldt het bedrijf.

Overname

RTC werd vorige week failliet verklaard als gevolg van financiële problemen waar het bedrijf mee kampte. De diverse pogingen om de onderneming financieel weer gezond te krijgen mislukten waardoor het faillissement onvermijdelijk werd. De doorstart door Munckhof is een logische stap, vindt Jos Poortinga, directeur Taxi bij Munckhof.

“Munckhof is in regio Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk verantwoordelijk voor diverse vervoersvormen. De continuïteit van onze dienstverlening is essentieel. Door ons nu in de regio te vestigen kunnen we onze dienstverlening naar onze klanten nu en in de toekomst borgen.”

Baanbehoud

Munckhof zal als onderdeel van de overname ook personeel van RTC overnemen. “Er zullen minimaal 45 medewerkers van RTC overgenomen worden. Dit zijn de vertrouwde gezichten die ook de afgelopen jaren het vervoer voor de klanten verzorgd hebben. Daarin verandert voor de klant helemaal niets.” aldus Poortinga.

Munckhof is onder meer vervoersregisseur. Poortinga: “Munckhof organiseert het vervoer voor vele overheden en zorginstellingen door heel Nederland. In totaal worden door Munckhof dagelijks 1100 taxivoertuigen aangestuurd. Vaak werken we daarvoor samen met lokale onderaannemers, maar er wordt ook door eigen Munckhof voertuigen gereden. In de regio Ridderkerk zullen we het vervoer vanaf nu grotendeels met eigen voertuigen uitvoeren.”

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Munckhof neemt failliete Ridderkerkse Taxi Centrale over”

Ton van Hienen|03.12.14|16:44

En zo “vreten” de groten de kleinere allemaal op!!!

Ton van Dalfsen|03.12.14|17:39

Eerst het bedrijf de uitvoering laten doen , Wachten op faillissement. Dan toeslaan om het voor een habbekrats te krijgen. Vervolgens arbeidscontracten beeindigen en social return toe te passen om daardoor goedkoper personeel te hebben.

Jan Geluk|04.12.14|10:20

Munckhof had al het werk al binnen gehaald regio Ridderkerk, dus de geplande doorstart is niet echt vreemd.
Enkel kan er wel weer dat duurdere personeel er uit gewerkt worden op een wettige manier,de werk mensen uitpersen en een handje vol mensen gaan zich verrijken dat is de nieuwe trend van daag de dag.

Ad Mulder|06.12.14|11:18

Het is bijna misdadig, eerst de boel uitbesteden voor een prijs waar je bijna geen droog brood van kan eten en als de boel klapt, wat bijna onvermijdelijk is, ben je de ‘reddende engel. En de gemeenten die dit alles mogelijk hebben gemaakt mogen zichzelf ook achter de oren krabben. Laat je eigen bedrijven maar in de stront zakken en ga maar voor de dubbeltje op de eerste rang. En service? Dat wordt bestaat niet meer. Tijd en geld zijn de toverwoorden. Schandalig.