belastingdienst, kantoor

FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf

De FIOD heeft woensdag twee woningen in Den Haag en een bedrijfspand in Amsterdam doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in Den Haag. Een 41-jarige man is aangehouden. Het is nog niet bekendgemaakt om wie het gaat. De FIOD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst in Nederland.

De verdenking is dat de 41-jarige man in 2012 circa 30 taxi’s heeft onttrokken aan de boedel van zijn bijna failliete taxibedrijf. Er was geen administratie bijgehouden. De schuldeisers bleven na het faillissement met lege handen achter. De curator deed aangifte van faillissementsfraude.

Taxibedrijf

Het vermoeden is dat de verdachte met de aan de boedel onttrokken taxi’s een nieuw taxibedrijf is gestart in de regio Amsterdam. Ook hier zou er geen deugdelijke administratie worden gevoerd: er zijn geen of onvolledige weekstaten, rittenstaten en urenadministratie. De verdenking is dat een deel van de ritten zwart wordt gereden.

Bij de actie van de FIOD en het OM werd samengewerkt met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT heeft kennis en expertise geleverd over de taxibranche. De Belastingdienst heeft aanslagen opgelegd. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op duizenden euro’s contant geld en de inboedel van een woning. Daarnaast is administratie in beslag genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf”

Yvonne de Jonge-Meij|05.03.15|10:09

FIOD, UWV etc. zijn veel te laks. In Nijmegen was er een Heer die verschillende BV’s in beheer had, en telkenmale het bedrijf liet “ploffen” en wederom verder kon gaan met een ander bedrijf. Zelfs was deze Heer voorzitter van een brievenbusonderneming waar duizenden bedrijven ingeschreven stonden. Is inmiddels onder de rechter. Mijns inzit véél te laat.

Peter de Jonge

Paul Dijkhuizen|19.03.15|12:12

Ik weet in Amsterdam nóg wel een adresje waar de FIOD eens binnen zou kunnen vallen… Die gasten houden zich ook niet geheel aan de regels, faciliteren snorders…

FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf | TaxiPro
belastingdienst, kantoor

FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf

De FIOD heeft woensdag twee woningen in Den Haag en een bedrijfspand in Amsterdam doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in Den Haag. Een 41-jarige man is aangehouden. Het is nog niet bekendgemaakt om wie het gaat. De FIOD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst in Nederland.

De verdenking is dat de 41-jarige man in 2012 circa 30 taxi’s heeft onttrokken aan de boedel van zijn bijna failliete taxibedrijf. Er was geen administratie bijgehouden. De schuldeisers bleven na het faillissement met lege handen achter. De curator deed aangifte van faillissementsfraude.

Taxibedrijf

Het vermoeden is dat de verdachte met de aan de boedel onttrokken taxi’s een nieuw taxibedrijf is gestart in de regio Amsterdam. Ook hier zou er geen deugdelijke administratie worden gevoerd: er zijn geen of onvolledige weekstaten, rittenstaten en urenadministratie. De verdenking is dat een deel van de ritten zwart wordt gereden.

Bij de actie van de FIOD en het OM werd samengewerkt met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT heeft kennis en expertise geleverd over de taxibranche. De Belastingdienst heeft aanslagen opgelegd. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op duizenden euro’s contant geld en de inboedel van een woning. Daarnaast is administratie in beslag genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf”

Yvonne de Jonge-Meij|05.03.15|10:09

FIOD, UWV etc. zijn veel te laks. In Nijmegen was er een Heer die verschillende BV’s in beheer had, en telkenmale het bedrijf liet “ploffen” en wederom verder kon gaan met een ander bedrijf. Zelfs was deze Heer voorzitter van een brievenbusonderneming waar duizenden bedrijven ingeschreven stonden. Is inmiddels onder de rechter. Mijns inzit véél te laat.

Peter de Jonge

Paul Dijkhuizen|19.03.15|12:12

Ik weet in Amsterdam nóg wel een adresje waar de FIOD eens binnen zou kunnen vallen… Die gasten houden zich ook niet geheel aan de regels, faciliteren snorders…