overname, Soomer, Haars, taxi, taxibedrijf,

Haars Groep neemt taxi- en touringcarbedrijf Soomer over

DVG-franchisenemer Haars Groep uit Gorinchem heeft onlangs DVG-franchisenemer Taxi- en Touringcarbedrijf Soomer uit Leerdam overgenomen. Haars en Soomer zijn al tientallen jaren vertrouwde samenwerkingspartner en deden bij drukte of grote vervoersopdrachten reeds een beroep op elkaar. Met de overname wil Haars Groep verdere schaalvergroting realiseren.

Taxi- en Touringcarbedrijf Soomer is een familiebedrijf, dat in 1928 van start ging en over is gegaan van vader op zoon.

Regiotaxi

De Leerdamse ondernemer Hans Soomer, die dit jaar 65 wordt, had op zich nog wel enkele jaren door willen gaan. Maar door het extra werk dat Regiotaxi Gelderland (de opdrachtgever die in de loop van dit jaar met onder meer Taxi- en Touringcarbedrijf Soomer in zee ging) met zich meebracht versnelde de beslissing om er een punt achter te zetten.

De uitbreiding van de Haars Groep met Taxi- en Touringcarbedrijf Soomer past in de filosofie van het regionale vervoersbedrijf. Groei is belangrijk voor de Haars Groep, om op de langere termijn actief te kunnen blijven.

Personenvervoer

De markt van personenvervoer is de afgelopen jaren namelijk sterk veranderd. Opdrachtgevers gaan steeds meer samenwerken en de projecten die op de markt komen worden steeds omvangrijker. Om dat op te kunnen pakken heb je een bepaalde schaalgrootte nodig en Haars Groep verwacht dan ook dat er in Nederland een beperkt aantal grote regionale partijen over zullen blijven.

Tevens is er sprake van een krimpende markt, waardoor de combinatie- en bezettingsgraad nog verder geoptimaliseerd dienen te worden. Mede door deze overname kan Haars Groep de kwaliteit van het vervoer en de vakbekwaamheid van hun chauffeurs op niveau houden, terwijl ze tegelijkertijd een interessante partner voor opdrachtgevers blijven.

Activiteiten

De naam Soomer blijft voorlopig nog zichtbaar op de wagens van Taxi- en Touringcarbedrijf Soomer Leerdam, maar op termijn worden alle activiteiten ondergebracht onder de naam Haars Groep.

De Haars Groep is uitgegroeid van een klein taxibedrijf naar een toonaangevende professionele personenvervoerder in de regio Gorinchem, maar ook de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. Het vervoersgebied strekt zich inmiddels uit van Ridderkerk tot en met Tiel.

Wagenpark

Met ongeveer 190 taxi’s, taxibussen en touringcars worden door de 290 medewerkers dagelijks honderden ritten uitgevoerd voor de regiotaxi (MolenHopper en Regiotaxi Gelderland), leerlingenvervoer, zorg- en rolstoelvervoer, groepsvervoer, openbaar vervoer, trouw- en rouwvervoer en VIP-/zakelijk vervoer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.