taxibord, taxi, daklicht

Zoetermeerse taxi-exploitant vast wegens stelselmatige fraude

Een 35-jarige man uit Zoetermeer is voor drie maanden in voorlopige hechtenis gesteld. Het vermoeden is dat hij sinds 2012 taxibedrijven runde, waarbij een groot deel van de taxi’s zou worden bestuurd door mensen met een uitkering. De verdachte zelf ontvangt ook een uitkering. De bedrijven staan vermoedelijk op naam van katvangers, die hiervoor maandelijks een geldbedrag ontvingen.

Het gaat om een onderzoek naar stelselmatige fraude door de Inspectie SZW, directie Opsporing.

Fraude

De inwoner van Zoetermeer wordt verdacht van het stelselmatig plegen van valsheid in geschrift, het niet of onjuist doen van aangiften loonbelasting, overtreding van de wet personenvervoer en het witwassen van verdiende gelden.

De man werd op 24 juni aangehouden in Duitsland, op verzoek van het Functioneel Parket. Op 14 augustus is hij overgeleverd.

Taxichauffeurs met uitkering

De chauffeurs met een uitkering zouden hun opbrengst moeten delen met de eigenaar van het taxibedrijf. Zij moesten hun ritten bijhouden in een rittenboek, maar het vermoeden is dat dit niet conform de werkelijkheid gebeurde. Er zouden zogenaamd minder ritten gereden worden. Ook zou de kilometerstand van de taxi’s zijn teruggedraaid.

De Inspectie SZW, directie Opsporing heeft in juni een woning in Zoetermeer en een bedrijfspand in Den Haag doorzocht. Er zijn -behalve administratie en digitale gegevensdragers- ook 6 taxivoertuigen in beslag genomen.

Contact geld

Ook werd een 36-jarige vrouw uit Zoetermeer aangehouden die trachtte contant geld en administratie te verduisteren. Zij is na de in verzekering stelling op vrije voeten gesteld. In dit onderzoek is nauw samengewerkt met de Inspectie Leefomgeving en Transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zoetermeerse taxi-exploitant vast wegens stelselmatige fraude”

Erik van Groen|01.09.15|10:02

Deze foute mensen zorgen voor hoofdpijn en de taxi-branche

Zoetermeerse taxi-exploitant vast wegens stelselmatige fraude | TaxiPro
taxibord, taxi, daklicht

Zoetermeerse taxi-exploitant vast wegens stelselmatige fraude

Een 35-jarige man uit Zoetermeer is voor drie maanden in voorlopige hechtenis gesteld. Het vermoeden is dat hij sinds 2012 taxibedrijven runde, waarbij een groot deel van de taxi’s zou worden bestuurd door mensen met een uitkering. De verdachte zelf ontvangt ook een uitkering. De bedrijven staan vermoedelijk op naam van katvangers, die hiervoor maandelijks een geldbedrag ontvingen.

Het gaat om een onderzoek naar stelselmatige fraude door de Inspectie SZW, directie Opsporing.

Fraude

De inwoner van Zoetermeer wordt verdacht van het stelselmatig plegen van valsheid in geschrift, het niet of onjuist doen van aangiften loonbelasting, overtreding van de wet personenvervoer en het witwassen van verdiende gelden.

De man werd op 24 juni aangehouden in Duitsland, op verzoek van het Functioneel Parket. Op 14 augustus is hij overgeleverd.

Taxichauffeurs met uitkering

De chauffeurs met een uitkering zouden hun opbrengst moeten delen met de eigenaar van het taxibedrijf. Zij moesten hun ritten bijhouden in een rittenboek, maar het vermoeden is dat dit niet conform de werkelijkheid gebeurde. Er zouden zogenaamd minder ritten gereden worden. Ook zou de kilometerstand van de taxi’s zijn teruggedraaid.

De Inspectie SZW, directie Opsporing heeft in juni een woning in Zoetermeer en een bedrijfspand in Den Haag doorzocht. Er zijn -behalve administratie en digitale gegevensdragers- ook 6 taxivoertuigen in beslag genomen.

Contact geld

Ook werd een 36-jarige vrouw uit Zoetermeer aangehouden die trachtte contant geld en administratie te verduisteren. Zij is na de in verzekering stelling op vrije voeten gesteld. In dit onderzoek is nauw samengewerkt met de Inspectie Leefomgeving en Transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zoetermeerse taxi-exploitant vast wegens stelselmatige fraude”

Erik van Groen|01.09.15|10:02

Deze foute mensen zorgen voor hoofdpijn en de taxi-branche