Beimers Taxi, taxi, taxibedrijf, wagenpark, Mercedes-Benz

Friese taxibedrijven Javo Tours en Beimers Taxi failliet

Opnieuw zijn er enkele grote taxibedrijven op de fles gegaan. Javo Tours uit Drachten en Beimers Taxi uit Sint Annaparochie zijn deze week failliet verklaard. Hierdoor raken naar schatting 100 tot 150 personeelsleden hun baan kwijt.

De taxibedrijven zijn failliet gegaan omdat ze voor te scherpe prijzen zijn meegegaan in het aanbestedingsgeweld. Hierdoor konden ze weliswaar tijdelijk hun mensen aan het werk houden, maar de kosten konden met die omzet niet betaald worden.

Er zijn dit jaar al diverse grote en gerenommeerde taxibedrijven omgevallen, omdat ze tegen te lage prijzen hebben ingeschreven op taxi-aanbestedingen.

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Friese taxibedrijven Javo Tours en Beimers Taxi failliet”

Ruud Dusseldorp|05.02.16|09:20

Onderhand worden bijna automatisch aangegeven dat de oorzaak de aanbestedingen zijn. Is deze conclusie niet te snel gemaakt ? Weet men dat tegenwoordig al direct bij de aankondiging van een faillissement ?

J.s. van Bochove|05.02.16|09:25

ervaringen Ruud, alleen zijn er nog steeds teveel bedrijven die dit helaas toch blijven doen. daarnaast is de transitie vergoeding een hele grote last daarvan en die haalt volledig niet het doel waarvoor die bedoeld is. afscheid nemend personeel geen transitie vergoeding en werkend personeel geen baan meer, dit zijn volgens mij de vooruitzichten van de MKB bedrijven in welke branche dan ook.

Peter Klercq|05.02.16|10:09

Het zal een combinatie van aanbestedingen en verplichtingen in transitie vergoeding zijn. Het is wel een wet die in onze branche dus deze consequenties geeft. We gaan dus naar een branche vol tijdelijke contracten en als je je werk verstaat kun je als ZZP-er aan de bak, met 1 grote klant en wat kleinere klanten die je van straat plukt. Ook geen gezond uitganspunt.

Andries Pieterson|05.02.16|11:06

Bij Javo speelden andere oorzaken mee vlg het artikel op Waldnet. Helaas, een mooi bedrijf naar de knoppen

http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/50727/Javo_Tours_kon_faillissement_niet_afwenden.html

Taxi Volendam|05.02.16|13:22

Zijn er dan taxibedrijven die uiteindelijk voordeel hebben gehad aan aanbesteden Ruud ?
Al die bedrijven die failliet zijn gegaan en zij die hun bedrijf gestopt hebben omdat er geen droog brood te verdienen is , (oorzaak aanbesteden) in ieder geval niet.
Dan heb je het al snel over 70% van de taximarkt.
Er is een uitzondering, dat zijn de consultancy die de aanbestedingen in opdracht van bedrijven doen! Zij worden er wel beter van en lopen geen enkel risico .

Ruud Dusseldorp|05.02.16|16:47

Zoals uit het bovenstaande blijkt zijn er ook andere oorzaken die kunnen leiden tot een faillissement. Met mijn opmerking wilde ik erop wijzen dat het voor een curator, die per slot van rekening ook snel verder wil, niet verkeerd uit komt dat iedereen het heeft over de aanbestedingen de oorzaak is van alle faillissementen, zonder dat er daadwerkelijk een onderzoek hierna gesteld is. Ik vind dat leveranciers of collega-bedrijven die voor deze ondernemingen hebben gewerkt, hier recht op hebben.

Ruud Dusseldorp|05.02.16|16:48

En nee zeggen tegen een aanbesteding is ook een antwoord, zeker als je ervan overtuigd bent dat er geen droog brood mee te verdienen is met een opdracht. Deze ondernemers kom je ook tegen…zijn keuzes ! En dat geldt ook voor consultants Dirk : keuze maken !

Anton van der Laan|05.02.16|18:00

men weet tegenwoordig niet meer wat echt geld verdienen, het bestaat alleen uit subsidies tegenwoordig, en daar door gaan ze kapot