Blacklane

Daimler investeert in chauffeursdienst Blacklane

Met een aanzienlijke kapitaalinjectie van Daimler kan Blacklane zijn wereldwijde platform voor het aanbieden van professionele chauffeursdiensten verder gaan uitbreiden. Blacklane is beschikbaar in ongeveer 200 steden, waaronder Rotterdam en Amsterdam.

Het bedrag waarmee Daimler zijn aandeel in Blacklane heeft uitgebreid, is door de betrokken partijen niet bekendgemaakt. Maar ze geven wel aan dat het om een bedrag van acht cijfers gaat, ofwel minstens 10.000.000 euro. Daimler investeert al sinds 2013 in het bedrijf, dat actief is op een markt die qua waarde op zo’n 30 miljard euro wordt geschat en bovendien snel groeit. De investering van Daimler in 2013 bedroeg 10 miljoen euro.

Lege uren

Blacklane werd opgericht in 2011 in Berlijn. Sindsdien brengt deze onderneming vraag en aanbod op het gebied van personenvervoer bij elkaar. Het bedrijf heeft zelf geen vloot, maar werkt in meer dan vijftig landen samen met “gecertificeerde en verzekerde” taxibedrijven. Voor die vervoerders telt dat ze via Blacklane een deel van hun lege uren en ongebruikte capaciteit kunnen invullen. Via het platform komen zij vooral in contact met mensen die internationaal reizen en die gesteld zijn op kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van vervoer in de gebieden waar zij korte tijd verblijven.

Blacklane werkt met vaste prijzen en stelt dat deze concurrerend zijn. Via het platform kan gekozen worden voor een bepaalde bestemming of het inhuren van vervoer voor een x aantal uren. De klant heeft daarbij de keuze uit voertuigen in verschillende categorieën, waaronder Business Class en Business Van. Binnen elke categorie wordt vervoer in verschillende voertuigen uit het hogere segment aangeboden.

500 miljoen

Voor Daimler is deze investering niet de eerste op het gebied van mobiliteitsdiensten en de platforms die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Het bedrijf heeft daar inmiddels zo’n 500 miljoen euro in gestoken en is nog niet van plan om te stoppen met investeren. Voor Blacklane zelf is de nieuwe kapitaalinjectie natuurlijk ook een mooie stap voorwaarts, zo legt CEO en mede-oprichter Jens Wohltorf uit. “We zijn zeer blij deze volgende stap in de ontwikkeling van Blacklane te kunnen zetten, samen met partners die onze waarden en doelen delen, en die voor innovatie en kwaliteit staan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Daimler investeert in chauffeursdienst Blacklane | TaxiPro
Blacklane

Daimler investeert in chauffeursdienst Blacklane

Met een aanzienlijke kapitaalinjectie van Daimler kan Blacklane zijn wereldwijde platform voor het aanbieden van professionele chauffeursdiensten verder gaan uitbreiden. Blacklane is beschikbaar in ongeveer 200 steden, waaronder Rotterdam en Amsterdam.

Het bedrag waarmee Daimler zijn aandeel in Blacklane heeft uitgebreid, is door de betrokken partijen niet bekendgemaakt. Maar ze geven wel aan dat het om een bedrag van acht cijfers gaat, ofwel minstens 10.000.000 euro. Daimler investeert al sinds 2013 in het bedrijf, dat actief is op een markt die qua waarde op zo’n 30 miljard euro wordt geschat en bovendien snel groeit. De investering van Daimler in 2013 bedroeg 10 miljoen euro.

Lege uren

Blacklane werd opgericht in 2011 in Berlijn. Sindsdien brengt deze onderneming vraag en aanbod op het gebied van personenvervoer bij elkaar. Het bedrijf heeft zelf geen vloot, maar werkt in meer dan vijftig landen samen met “gecertificeerde en verzekerde” taxibedrijven. Voor die vervoerders telt dat ze via Blacklane een deel van hun lege uren en ongebruikte capaciteit kunnen invullen. Via het platform komen zij vooral in contact met mensen die internationaal reizen en die gesteld zijn op kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van vervoer in de gebieden waar zij korte tijd verblijven.

Blacklane werkt met vaste prijzen en stelt dat deze concurrerend zijn. Via het platform kan gekozen worden voor een bepaalde bestemming of het inhuren van vervoer voor een x aantal uren. De klant heeft daarbij de keuze uit voertuigen in verschillende categorieën, waaronder Business Class en Business Van. Binnen elke categorie wordt vervoer in verschillende voertuigen uit het hogere segment aangeboden.

500 miljoen

Voor Daimler is deze investering niet de eerste op het gebied van mobiliteitsdiensten en de platforms die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Het bedrijf heeft daar inmiddels zo’n 500 miljoen euro in gestoken en is nog niet van plan om te stoppen met investeren. Voor Blacklane zelf is de nieuwe kapitaalinjectie natuurlijk ook een mooie stap voorwaarts, zo legt CEO en mede-oprichter Jens Wohltorf uit. “We zijn zeer blij deze volgende stap in de ontwikkeling van Blacklane te kunnen zetten, samen met partners die onze waarden en doelen delen, en die voor innovatie en kwaliteit staan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.