Hans Schaap, GreenStar

Connected cars en andere mobiliteitstrends voor taxi’s

Bron: GreenStar

Wat zijn de trends op het gebied van mobiliteit, en wat betekenen deze trends voor taxibedrijven en taxichauffeurs? Tijdens zijn workshop op Taxi Expo schetst Hans Schaap van GreenStar Statistics welke veranderingen op het gebied van mobiliteit plaatsvinden, waarom dat gebeurt en hoe de taxibranche daar mee om kan gaan.

“Taxi Expo is voor ons de ideale plek om onze klanten en leads bij elkaar te brengen”, legt business development manager Han Verkuyl uit. “Op die manier kunnen we succescases die wij gezamenlijk met klanten hebben gerealiseerd, rechtstreeks delen met geïnteresseerden. De standbezoekers willen we meenemen in het besparingsprogramma dat wij in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Alleen aan data heb je niets. Het gaat om gedragsverandering.”

Mobiliteitstrends in de taximarkt

GreenStar streeft naar constante kwaliteitsverbetering. Wij komen dan ook elke twee weken met een update van ons portaal uit, met telkens weer nieuwe rapportages en mogelijkheden. Zo hebben we een scala aan feedbackmethodes en stemmen we in overleg met de klant af wat voor hem het meest effectief is. Een groot deel van de ontwikkelingen is gemaakt op basis van de inbreng van onze klanten. Ook tijdens deze beurs gaan we weer met klanten in gesprek om ons product nog verder door te ontwikkelen en laten we vanzelfsprekend graag onze nieuwste mogelijkheden zien”, aldus Verkuyl.

Tijdens het Taxi Congres zal de CEO van GreenStar, Hans Schaap, het publiek meenemen in de invloed van connected cars en andere mobiliteittrends op de taximarkt. Dat de taximarkt er over een aantal jaar anders uit ziet, realiseert iedereen zich wel, maar welke kansen brengt dat met zich mee? En hoe kan je als ondernemer het verschil maken in tenders ten aanzien van mobiliteit en techniek? Schaap zal de aanwezigen hier uitgebreid over bijpraten.

Banden en remschijven

De klanten van GreenStar gaan dus goed geïnformeerd weer naar huis, maar ze verlaten Taxi Expo ook nog eens niet met lege handen. “Klanten van GreenStar leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door actief met onze data aan de slag te gaan wordt aanzienlijk bespaard op CO2-uitstoot en fijnstof, bijvoorbeeld door de langzamere slijtage van banden en remschijven”, legt Verkuyl uit. “De huidige CO2-uitstoot van onze klanten kost één boom 42.000 jaar om te verwerken. Bij bedrijven die niets aan rijgedragverbetering, doen ligt dit zo’n 8 procent hoger. Omdat wij trots op deze besparing van onze klanten zijn, willen we ze tijdens Taxi Expo graag een boom meegeven die hun lagere CO2-uitstoot symboliseert.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.