Taxibus Noot

Noot neemt Taxi Walhof over

Taxi Walhof uit Winterswijk wordt per 1 januari 2017 overgenomen door vervoersbedrijf Noot. Voor dat laatste bedrijf is de overname een mooie uitbreiding van de activiteiten naar de Achterhoek. De eigenaren van Taxi Walhof vonden dat de tijd was gekomen om hun bedrijf van de hand te doen.

Hans en Henk Mennink zien in de overname door Noot de beste mogelijkheid om de toekomst van hun onderneming veilig te stellen. Eerder werd een derde vennoot al uitgekocht, en nu Henk Mennink 65 jaar wordt zou zijn broer Hans als enige vennoot overblijven. Gezien de lastige markt die de taxibranche momenteel vormt, vonden de broers het van de hand doen van hun taxibedrijf een goed idee, zo schrijft Achterhoek Nieuws Winterswijk.

Chauffeurs en centralisten

Hans Mennink geeft in dat medium aan dat Walhof te groot is om zonder overheadkosten te opereren. Tegelijk heeft het bedrijf niet de schaalgrootte om mee te kunnen doen aan grote aanbestedingen. “Een overname door een groter bedrijf is voor iedereen de beste oplossing, er is meer zekerheid voor het personeel. Ik ben er blij mee”, aldus Mennink.

Met betrekking tot dat personeel moet alleen voor de boekhouder van Walhof elders werk worden gevonden. Voor hem wordt naar een oplossing gezocht. Alle chauffeurs en centralisten van Walhof gaan per 1 januari mee over naar Noot, voor wie ze dezelfde werkzaamheden zullen verrichten als ze nu doen. Ook alle voertuigen worden overgenomen door Noot. Het kantoorgebouw in Winterswijk is eigendom van de broers Mennink en is niet bij de deal inbegrepen.

Blij met overname

Noot is nu met 640 voertuigen actief in Gelderland en Utrecht. Over wat er per 1 januari door de overname verandert en hetzelfde blijft, kan Noot-directeur Martijn Kersing nog niet al te veel zeggen. Deze details moeten nog worden ingevuld. “We zijn erg blij met deze overname. Voor ons betekent dit een versterking in de regio Achterhoek. Walhof is een gerenommeerde naam met een solide werkpakket”, aldus Kersing.

Op 12 en 13 oktober vindt in Expo Houten het vakevent Taxi Expo 2016 plaats. Meld je nu aan

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.