TCR WM3 bus

Vervoerder TCR Group partner wielerploeg Marianne Vos

Vervoersbedrijf TCR Group uit Middelburg heeft zich als partner verbonden aan wielerploeg WM3 Pro Cycling, het team waar Marianne Vos deel van uitmaakt. TCR zal de ploeg logistiek ondersteunen door de rensters van en naar de verschillende wedstrijden vervoeren.

WM3 Pro Cycling heeft sinds afgelopen november voor vijf jaar WM3 als hoofdsponsor. Met het uitgebreide, internationale programma dat de wielrensters afleggen, is goed vervoer cruciaal. Daarvoor is dus de TCR Group als partner aangetrokken. Naast vervoer van de sporters naar startplaatsen gaat het ook om transport van materieel. “Het is geweldig dat TCR Group ons ondersteunt en ervoor zorgt dat we over een goed onderhouden bus en materiaalwagen kunnen beschikken”, zegt Eric van den Boom, teammanager van WM3 Pro Cycling.

Meer beweging stimuleren

Het doel van de TCR Group is niet alleen om de topsport te ondersteunen. Er ligt een bredere visie aan het partnerschap ten grondslag. “Ook vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen we ons actief inzetten om onze reizigers/passagiers te inspireren door de topsport(ers) dichtbij te brengen. Onze insteek is om bijvoorbeeld ook recreatieve activiteiten te organiseren in samenwerking met het wielerteam,” aldus adjunct-directeur Peter Markusse. “Bovendien willen we deze samenwerking benutten om meer beweging onder onze mensen te stimuleren, dit zal een positief effect hebben op de gezondheid van onze medewerkers.”

850 medewerkers

Zoals gebruikelijk in de wielersport zijn de sponsors ook de naamgevers van de teams. WM3 Pro Cycling is in grote lijnen de voortzetting van de Rabo Liv-ploeg, met nog altijd Marianne Vos als grootste naam. Officieel zal de ploeg in februari worden gepresenteerd. Dan zal tevens de overeenkomst worden getekend tussen WM3 Pro Cycling en de TCR Group.

Dit bedrijf uit Middelburg houdt zich onder meer bezig met zorgvervoer, leerlingenvervoer, touringcarqvervoer en particulier taxivervoer. Het hoofdkantoor staat in Middelburg en daarnaast zijn er zestien vestigingen in heel Nederland. TCR heeft inmiddels 850 medewerkers en een wagenpark van zo’n 650 voertuigen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Vervoerder TCR Group partner wielerploeg Marianne Vos”

Adrie Wisse|02.02.17|11:37

Een prachtig gebaar van de TCR Group, toch een opmerking over dit initiatief. Als de airco in de bus van het team net zo “goed” wordt onderhouden als in de auto’s van o.a. de regiotaxi, ook van TCR, ben ik benieuwd of Eric van den Boom nog zo blij is met TCR na een zomertje van 30 graden. Dhr. Markusse wil de gezondheid van de medewerkers stimuleren ? Prima ! Alleen vergeet hij even dat chauffeurs van TCR loodzware diensten draaien.