Munckhof regiotaxi

Munckhof opnieuw erkend als Best Managed Company

Munckhof is voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot Best Managed Company, de Nederlandse prijs voor een goede bedrijfsvoering. Aangezien de vervoerder wederom deze award in ontvangst mag nemen, valt Munckhof nu in de hoogste categorie van deze awards: platinum. Slechts acht andere bedrijven in Nederland behoren eveneens tot deze categorie.

Aan de erkenning als Best Managed Company gaat een onafhankelijke beoordeling Deloitte vooraf. Daarbij gekeken naar Strategie & Beleidsvorming, Organisatie & Processen, Besturing & Beheersing, Informatietechnologie en Mensen & Cultuur. Tom Roefs, algemeen directeur bij Munckhof, licht toe: “Binnen de verschillende bedrijfsprocessen is vooral ons vermogen om onze visie en strategie te analyseren en bij te stellen positief beoordeeld. Dit zie je ook terug in de keuzes die we maken op het gebied van personeel en organisatie en in de prestatie-indicatoren die we hanteren.”

Positief opgevallen

Een belangrijke ontwikkeling bij Munckhof is het aanleveren van data op maat aan de klanten. Roefs: “Het is voor ons niet nieuw dat we gepersonaliseerde rapportages opstellen voor klanten. Dat we de rapportages ook doorontwikkelen is positief opgevallen. Bij onze internationale zakenreizen rapporteren we bijvoorbeeld ook de uitstoot van CO2, zodat daarop gestuurd kan worden.”

“Ik ben uiteraard erg trots dat we wederom Best Managed Company zijn”, vervolgt de algemeen directeur. “Extra bijzonder is dat we tot de zeer selecte groep bedrijven horen die in de platinum categorie vallen. Dit is voor ons een bevestiging dat we al jaren, met al onze medewerkers, goed bezig zijn.” Ondernemingen treden toe tot de platinum-categorie als ze zeven jaar of langer aan de BMC-criteria voldoen. Andere categorieën zijn qualified, (eerste jaar), requalified (twee tot drie jaar achtereenvolgens) en gold (vier tot zes jaar).

Omzet minstens 25 miljoen euro

Op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf, beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven op basis van het Business Maturity Model. Dit model is samen met de Universiteit van Utrecht ontwikkeld. Het Best Managed Companies-programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijfentwintig miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. In totaal zijn er 63 bedrijven tot Best Managed Company 2017 uitgeroepen. In de platinum-categorie is Munckhof onder meer in gezelschap van AFAS Software en Independer.

Munckhof bestaat uit verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in vervoer en reizen. Het hoofdkantoor staat in Horst, maar de onderneming heeft vestigingen in diverse andere Nederlandse plaatsen. Taxivervoer en touringcarvervoer zijn belangrijke pijlers onder het bedrijf, waar circa 1.200 mensen in dienst zijn.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.