Liesbeth Haverkort

Nieuw aanspreekpunt voor taxi-aanbestedingen bij Infense

Bron: Infense

Liesbeth Haverkort is per 1 juli bij Infense Advocaten het nieuwe aanspreekpunt op het gebied van taxi-aanbestedingsrecht. Zij vervangt in die rol Joost van de Wetering, die een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Haverkort is al ruim tien jaar actief in het aanbestedingsrecht en werkt sinds de oprichting bij Infense, waar ze al de nodige vervoersaanbestedingen de revue heeft zien passeren.

In juli 2007 ging Haverkort aan de slag als advocaat aanbestedingsrecht bij een advocatenkantoor in Enschede. Daar werd zij direct een collega van Joost van de Wetering, sinds de oprichting van Infense 3,5 jaar geleden het gezicht van dat kantoor inzake vervoersaanbestedingen. Voor Haverkort is het echter ook allesbehalve onbekend terrein.

“Het eerste kort geding dat ik ooit bijwoonde betrof een taxi-aanbesteding en ook in de jaren nadien heb ik veel zaken op dat gebied voorbij zien komen. In diverse gevallen heb ik daar ook aan meegewerkt. In 2011 heb ik de Grotius specialisatie-opleiding aanbestedingsrecht gevolgd en cum laude afgerond. Ik heb altijd een groot deel van mijn tijd besteed aan aanbestedingen, van het adviseren in lopende trajecten tot het voeren van kort gedingen en meer. Dat deed en doe ik voor verschillende branches, waaronder ook de taxibranche.”

Praktisch ingesteld

Hoewel achter de schermen de advocaten van Infense zich met aanbestedingsrecht in allerlei branches bezighouden, wordt er per sector met een aanspreekpunt gewerkt. Joost van de Wetering is dat dus jaren voor de taxibedrijven geweest, maar hij vervolgt zijn loopbaan in een andere functie en bedrijfstak. Dat het kantoor voor zijn opvolging bij Haverkort uitkwam, was eigenlijk vrij logisch, zo legt zij uit.

“Uiteraard is in deze keuze heel belangrijk dat ik graag aanbestedingszaken doe. Daarnaast heb ik een ervaring op dit vlak die goed te vergelijken is met die van Joost. En het speelt ook mee dat wij vergelijkbare karakters hebben. We zijn allebei praktisch ingesteld, hebben een hands-on mentaliteit en stellen ons toegankelijk op. Dat is zeker in de taxibranche belangrijk. Het is belangrijk om te bekijken wat er aan de hand is en wat we voor die taxibedrijven kunnen betekenen. Dat vraagt om snel en strategisch meedenken, en past bij mij als advocaat.”

Kennis van de taxisector

De werkwijze die de branche van Infense gewend is, verandert dan ook niet met de personele wisseling. Haverkort: “Wat Joost de afgelopen jaren heeft opgebouwd, staat als een huis. Op die lijn wil ik graag voortbouwen. Daarbij is het voor mij natuurlijk belangrijk om, naast de kennis die ik al van aanbestedingen heb, de komende mijn specifieke kennis van de taxisector te vergroten en ook zichtbaar in die sector te zijn.

“De laatste weken heb ik al veel gesprekken gevoerd bij en met taxibedrijven”, vervolgt zij. “Dat was eigenlijk heel divers: alle ondernemers doen hetzelfde, maar zij leggen daarin elk hun eigen accenten. Het maakt ook inzichtelijk waar men zoal tegenaan loopt in aanbestedingen. Daarnaast was het een goede manier om bij bedrijven te komen zonder het meteen met elkaar over een specifiek dossier te moeten hebben. Ik heb al die kennismakingen als heel positief ervaren.”

Liesbeth Haverkort zal ook spreken op het Nationaal Congres Contractvervoer 2017. Dat vindt plaats op 12 oktober in Expo Houten, tegelijk met Taxi Expo 2017. In een juridische update zullen de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen tijd worden besproken. Tevens komen enkele zaken en uitspraken uit de praktijk aan bod. Kijk hier voor het programma en schrijf je in voor deelname aan het Nationaal Congres Contractvervoer 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.