Standplaats Den Haag CS

Btw op personenvervoer mogelijk omhoog

Bron: TaxiPro (VK)

In de onderhandelingen voor een nieuw kabinet wordt serieus gesproken over het verhogen van het lage btw-tarief van 6 procent. Als dat plan doorgaat, geldt het nieuwe tarief ook voor personenvervoer.

De Telegraaf doet er melding van dat dit onderwerp in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet besproken wordt. Er wordt volgens de krant serieus nagedacht over de mogelijkheid om via het verhogen van het lage btw-tarief meer geld binnen te halen. Daarmee zou bijvoorbeeld de verlaging van de inkomstenvergoeding kunnen worden gefinancierd.

Taxi en touringcar

Naast de personenvervoerders vallen ook onder meer de kappers, fietsenmakers, sportfaciliteiten, schilders, uitvoerend kunstenaars en schoonmakers van woningen onder het tarief van 6 procent btw. Binnen dit geheel vallen dus ook het vervoer per taxi en touringcar. Eerdere pogingen om het tarief op te rekken liepen stuk maar de onderhandelaars zouden nu de mogelijkheden toch opnieuw willen verkennen.

Plannen doorrekenen

Daarmee staat nog verre van vast dat het lage btw-tarief word aangepast. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie zijn er naar verluidt zelf ook nog niet helemaal uit. Ze zouden hun plannen nu laten doorrekenen door het Centraal Planbureau. Daarna kunnen de huidige plannen nog worden aangepast of helemaal in de prullenbak verdwijnen. De Telegraaf meldt verder dat het bedrijfsleven ook niet meteen om de maatregel te springen staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Btw op personenvervoer mogelijk omhoog”

Taxiteraar.nl|18.09.17|12:21

Ik beschouw dit nog maar even als Fake Nieuws

Pierre van Aert|19.09.17|12:21

Alle prijsafspraken in het contractvervoer zijn toch excl. BTW ? De hogere BTW is dus gewoon voor de afnemers.
Behalve de straattaxitarieven natuurlijk die zijn incl. BTW, goed nieuws dus voor de gewone straattaxi klanten.

Peter Walgreen|19.09.17|18:35

Hoezo goed nieuws voor de straattaxi klanten, de taxiondernemers verhogen hoogstwaarschijnlijk hun tarieven met 2%.

Pierre van Aert|19.09.17|22:14

Het maximum straattaxitarief is gewoon wettelijk vastgesteld, daar valt niets aan te verhogen als de minister het niet wilt, BTW verhoging of niet.

Peter Walgreen|21.09.17|01:31

Je hebt gelijk Pierre, heb ik even over het hoofd gezien