DVG viert jubileum met uitje voor franchisenemers

Vervoersbedrijf DVG bestaat 25 jaar en vierde dat onlangs met een tweedaags jubileumuitje naar Duitsland voor alle franchisenemers. Daar werd onder meer een bezoek gebracht aan de fabriek van Mercedes-Benz in Bremen.

DVG (De Vier Gewesten) werd in 1992 opgericht als organisatie waarin taxibedrijven samen kunnen inspelen op de veranderingen in het contractvervoer, terwijl ze wel gewoon hun zelfstandigheid behouden. Met de komst van de Europese aanbesteding werd de rol van DVG alleen maar belangrijker voor de franchisenemers. TaxiPro sprak daar onlangs uitgebreid over met Wim Brouwer, die al sinds de oprichting directeur van het bedrijf is.

Het aantal aangesloten bedrijven bedraagt anno 2017 ongeveer honderd, met in totaal zo’n 160 vestigingen, 5.000 voertuigen en ongeveer 8.000 medewerkers. Het lag dus voor de hand dat het jubileumuitje met de franchisenemers werd gereden in touringcars van franchisenemer IJsseltours. Na een lunch bij Van der Valk in Emmen ging de eerste etappe naar Papenburg voor een bezoek aan Meyer Werft, een bedrijf dat grote cruiseschepen bouwt.

Blijk van waardering

Na een rondleiding en diverse presentaties werd de reis voortgezet naar Bremen. Tijdens een uitgebreid diner werd door Wim Brouwer in een speech teruggeblikt op 25 jaar DVG. Brouwer werd op zijn beurt weer toegesproken door DVG-commissaris Rob Koelemeijer, waarna alle aanwezigen als blijk van waardering een horloge ontvingen.

De volgende dag stond een bezoek aan Mercedes-Benz in Bremen op het programma. In deze fabriek worden diverse modellen uit de C-klasse gemaakt, evenals de C-klasse cabriolet. Daar werden de aanwezigen opgedeeld in groepen, onder meer voor rondleidingen door de fabriek en het testrijden met de Mercedes-Benz GLC. De deelnemers toonden zich onder de indruk van het productieproces, waar elke dag 1.800 voertuigen van de band rollen. Diezelfde avond keerden de DVG-franchisenemers weer terug in Emmen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.