Citax

Citax Tiel focust op rendement met automatisering

Personenvervoerder Citax kent een rijke historie. Al in 1933 sierde een vijftal Citroën Rosalie Taxi’s het Tielse straatbeeld. Vandaar ook de naam Citax. Ongeveer twintig jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren Bernd Verbeek en Wick Verhoeven. Na een bewogen crisistijd kunnen de heren zeggen dat Citax ‘goed op de rit’ is. 

Vandaag de dag is de vervoerder niet meer alleen in Tiel actief, maar zijn ze ook te vinden in de regio’s Arnhem, Nijmegen en Zeeuws-Vlaanderen. Citax Tiel is een veelzijdig personenvervoerder, bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. “Ons doel is niet eens om alsmaar groter te worden”, aldus Wick Verhoeven. “We willen met name goede diensten en service leveren in de gebieden waar we rijden. We hebben de afgelopen jaren veel stappen gemaakt. Na een roerige crisisperiode waarin de opbrengsten terugliepen, is het halen van een goed rendement voor ons nu erg belangrijk.”

Erg tevreden

Om het bedrijf in goede banen te leiden en het rendement op peil te houden, spelen gedegen voertuigapparatuur en software een grote rol. Sinds de opkomst van de voertuigapparatuur zijn zo’n 100 auto’s van Citax uitgerust met de Cabman BCT. “Met deze gebruiksvriendelijke en compacte boordcomputer rijden onze taxi-chauffeurs inmiddels anderhalf jaar tevreden rond en voldoen ze aan alle richtlijnen vanuit de overheid”, vertelt Verhoeven. “We zijn erg tevreden over de BCT van Cabman. De gebruikersinterface is erg eenvoudig en biedt veel gebruiksgemak. Er zijn zelden storingen. En als er eens iets is, is het op hele korte termijn opgelost. De BCT hebben we gekoppeld aan de Cabman Centrale, het plannings- en administratiesysteem van Cabman.”

Verbeek en Verhoeven zijn zich nu aan het oriënteren op een ecomodule, waaronder Cabman Eco. Hiermee willen de taxi-ondernemers niet alleen besparen op brandstof en onderhoud, maar kunnen zij ook uitgebreide rij-analyses ontvangen van chauffeurs. Alle data wordt verzameld en teruggekoppeld naar een online portal. Dit maakt het mogelijk om chauffeurs gerichte feedback te geven op hun rijgedrag.

Groener en milieubewuster

“We hebben als bedrijf niet per se een hele ‘groene’ filosofie, maar we zien wel dat de toekomst steeds groener en milieubewuster wordt. Daarom willen we graag aanhaken op die ontwikkeling. Dit biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook op brandstofverbruik, schades en onderhoud van het wagenpark. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze servicegraad richting klanten op een hoog niveau te houden. Correct rijgedrag is daarbij een belangrijk aspect. Bovendien wordt er bij aanbestedingen steeds vaker om milieumaatregelen gevraagd. De investering in een ecomodule kunnen we dus op meerdere manieren terugverdienen”, aldus Verhoeven.

Euphoria, het bedrijf achter de Cabman BCT, is één van de tientallen exposanten tijdens Taxi Expo 2018, op donderdag 11 oktober in Houten. Bekijk het volledige programma van de beurs en workshops en meld je vervolgens aan voor deelname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Citax Tiel focust op rendement met automatisering | TaxiPro
Citax

Citax Tiel focust op rendement met automatisering

Personenvervoerder Citax kent een rijke historie. Al in 1933 sierde een vijftal Citroën Rosalie Taxi’s het Tielse straatbeeld. Vandaar ook de naam Citax. Ongeveer twintig jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren Bernd Verbeek en Wick Verhoeven. Na een bewogen crisistijd kunnen de heren zeggen dat Citax ‘goed op de rit’ is. 

Vandaag de dag is de vervoerder niet meer alleen in Tiel actief, maar zijn ze ook te vinden in de regio’s Arnhem, Nijmegen en Zeeuws-Vlaanderen. Citax Tiel is een veelzijdig personenvervoerder, bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. “Ons doel is niet eens om alsmaar groter te worden”, aldus Wick Verhoeven. “We willen met name goede diensten en service leveren in de gebieden waar we rijden. We hebben de afgelopen jaren veel stappen gemaakt. Na een roerige crisisperiode waarin de opbrengsten terugliepen, is het halen van een goed rendement voor ons nu erg belangrijk.”

Erg tevreden

Om het bedrijf in goede banen te leiden en het rendement op peil te houden, spelen gedegen voertuigapparatuur en software een grote rol. Sinds de opkomst van de voertuigapparatuur zijn zo’n 100 auto’s van Citax uitgerust met de Cabman BCT. “Met deze gebruiksvriendelijke en compacte boordcomputer rijden onze taxi-chauffeurs inmiddels anderhalf jaar tevreden rond en voldoen ze aan alle richtlijnen vanuit de overheid”, vertelt Verhoeven. “We zijn erg tevreden over de BCT van Cabman. De gebruikersinterface is erg eenvoudig en biedt veel gebruiksgemak. Er zijn zelden storingen. En als er eens iets is, is het op hele korte termijn opgelost. De BCT hebben we gekoppeld aan de Cabman Centrale, het plannings- en administratiesysteem van Cabman.”

Verbeek en Verhoeven zijn zich nu aan het oriënteren op een ecomodule, waaronder Cabman Eco. Hiermee willen de taxi-ondernemers niet alleen besparen op brandstof en onderhoud, maar kunnen zij ook uitgebreide rij-analyses ontvangen van chauffeurs. Alle data wordt verzameld en teruggekoppeld naar een online portal. Dit maakt het mogelijk om chauffeurs gerichte feedback te geven op hun rijgedrag.

Groener en milieubewuster

“We hebben als bedrijf niet per se een hele ‘groene’ filosofie, maar we zien wel dat de toekomst steeds groener en milieubewuster wordt. Daarom willen we graag aanhaken op die ontwikkeling. Dit biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook op brandstofverbruik, schades en onderhoud van het wagenpark. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze servicegraad richting klanten op een hoog niveau te houden. Correct rijgedrag is daarbij een belangrijk aspect. Bovendien wordt er bij aanbestedingen steeds vaker om milieumaatregelen gevraagd. De investering in een ecomodule kunnen we dus op meerdere manieren terugverdienen”, aldus Verhoeven.

Euphoria, het bedrijf achter de Cabman BCT, is één van de tientallen exposanten tijdens Taxi Expo 2018, op donderdag 11 oktober in Houten. Bekijk het volledige programma van de beurs en workshops en meld je vervolgens aan voor deelname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.