eVito WdK

Tachtig elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning

Foto: persbericht Daimler

Willemsen-de Koning schaft tachtig exemplaren aan van de elektrische variant van de Mercedes-Benz Vito Tourer. Het gaat meteen om de grootste Europese vloot van de eVito op dit moment. WdK zet de voertuigen in voor het leerlingenvervoer in en rondom Utrecht.

Met een vloot van circa 2.000 voertuigen behoort WdK tot de grootste spelers in het Nederlandse doelgroepenvervoer. Eerder werd al gekozen voor de inzet van voertuigen op duurzamere brandstoffen, dus de vervolgstap om een flink deel van de vloot te elektrificeren is volgens het bedrijf een logische. Dat de voertuigen in Utrecht en omgeving worden ingezet, heet te maken met de relatief hoge dichtheid aan laadpunten in dat gebied.

Uitdaging aangaan

Gerhard Breedveld, operationeel directeur van Willemsen-de Koning: “Met de inzet van de eVito in het leerlingenvervoer gaat we een volgende fase in. Een uitdaging die wij graag aangaan en wat gaat resulteren in een duidelijk beeld over de Total Cost of Ownership en de operationele inzet van elektrische voertuigen in het groeps- en leerlingenvervoer in Nederland. Wij zijn trots hiermee bij te kunnen dragen aan een beter luchtklimaat in onze binnensteden.”

Actieradius 160 kilometer

De aanschaf van de voertuigen is een samenwerking tussen WdK, Mercedes-Benz Vans en Wensink Automotive. De eVito is het eerste volledig elektrische voertuig in het aanbod van Mercedes-Benz Vans. Het emissievrije busje is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft tot 160 kilometer volgens de NEDC-testmethodiek. De elektrische aandrijflijn heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel.

eVito WdK eVito WdK

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Tachtig elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning”

Jeffrey|11.09.19|09:30

Gefeliciteerd! Fantastische stap in de juiste richting. Mooi dat dit soort bedrijven een voorbeeld rol op zich nemen. Utrecht is met EV projecten sowieso een voorbeeld regio.