Elektrisch laden. Foto: ProMedia (VK)

Subsidie voor elektrische taxi en rolstoeltaxibus

Elektrisch laden. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia (VK)

Elektrische taxi’s, rolstoeltaxi’s en taxibusjes voor meer dan negen personen komen in aanmerking voor de zogenaamde Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze categorieën voertuigen zijn opgenomen op de Milieulijst 2020. De subsidie is bedoeld om de aanschaf van minder milieubelastende bedrijfsmiddelen te stimuleren.

De Milieulijst wordt jaarlijks bijgewerkt en gepubliceerd. Met de MIA kunnen ondernemers een beroep doen op een aftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag. In totaal staan er dit jaar 315 bedrijfsmiddelen op die in aanmerking komen voor de MIA en de Vamil, de willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Voor de MIA-regeling is 124 miljoen euro beschikbaar.

Volledig elektrisch aangedreven

De elektrisch aangedreven taxi is nieuw op de lijst, net als de elektrisch aangedreven taxi met negen zitplaatsen of voor rolstoelvervoer. Deze voertuigen komen in aanmerking voor de MIA-regeling, mits aan de gestelde eisen wordt voldaan. Voor de personentaxi geldt dat deze volledig elektrisch aangedreven moet zijn. De elektrische taxi komt voor maximaal 40.000 euro van het investeringsbedrag in aanmerking voor de MIA.

Code VVR

Voor de andere categorie elektrische taxivoertuigen is dat bedrag ten hoogste 75.000 euro. Specifiek gaat het om voertuigen die volledig elektrisch worden aangedreven en negen zitplaatsen hebben, of die zijn ingericht voor het vervoer van rolstoelgebruikers in hun rolstoel. Zon bus moet onder meer voldoen aan de Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR). Meer informatie over de MIA-regeling is te vinden op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Subsidie voor elektrische taxi en rolstoeltaxibus”

Taxi Volendam|14.01.20|09:47

Meer dan negen personen valt niet onder Taxi voor zover mij bekend?

Mark Berentssen|16.01.20|12:05

Hahaha, voor dit ‘voordeel’ moet je wel WINST maken, dat mogen taxibedrijven niet van de overheid.

Hans Kimmijzer|18.01.20|13:14

Eens met TAXI VOLENDAM Vincent Krabbendam TIK FOUT?????