Demonstratie Uber

Uberchauffeurs protesteren bij hoofdkantoor taxidienst

Demonstratie Uber

Zo’n honderd chauffeurs die rijden voor Uber hebben deze week geprotesteerd bij het kantoor van het taxiplatform in Amsterdam. De chauffeurs zijn ontevreden en eisen onder meer betere tarieven en dat er geen nieuwe chauffeurs bijkomen in Amsterdam.

Tijdens hun protest brachten de Uberchauffeurs onder meer aan de orde dat het door stijgende kosten voor brandstof en verzekeringen steeds lastiger wordt om een goede omzet bij elkaar te rijden, meldt AT5. Ook ervaren ze wat vaker wordt beweerd: de eerste maanden is het goed verdienen via de app omdat nieuwe chauffeurs veel ritten krijgen, maar daarna wordt het lastiger om rond te komen. Daarom willen de ontevreden Uberrijders dat er de vergoeding voor hun werk omhoog gaat en dat er geen nieuwe chauffeurs meer tot het platform worden toegelaten.

Groepskortingen

Uber ging met een delegatie van de chauffeurs in gesprek. Het bedrijf zegt begrip te hebben voor de situatie en groepskortingen op zaken als brandstof, verzekeringen, lease en onderhoud te regelen. Momenteel worden die regelingen uitgebreid. Een woordvoerder van de chauffeurs zegt daar niet tevreden mee te zijn omdat Uber de verantwoordelijkheid afschuift. Hij zegt ook tegen AT5 dat er volgende week weer wordt geprotesteerd, dan samen met ontevreden chauffeurs van de Toegelaten Taxi Organisaties in de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Uberchauffeurs protesteren bij hoofdkantoor taxidienst”

Taxi Vlug|22.02.20|09:00

Tja beste chauffeur. Dit was voorspeld. Vraag en aanbod komt in balans. Dit betekent dal- en piekuren. U gaat leren wat lang wachten is op een rit. En dan kom je niet uit met die fooi waarvoor u rijdt. En u weet het bij Uber… protesteren is royeren. Voor u 10 anderen. Dag investering.

Peter Vriens|22.02.20|11:01

Verenig je met je collega’s . Investeer zelf in een vergelijkbare Uber app.
Dat kost je geen 20% provisie zoals bij Uber en heb je zelf je business in de hand.
Je biedt je klanten een alternatief waar vraag naar is.
Je hebt op Tv kunnen zien, (op Zondag met Lubach) wat het kapitalisme met je doet.
Protesteren bij Uber is tijd verknoeien omdat hun verdien model uitbuiten van wie dan ook is.
Bij groepskortingen pakt Uber ook nog zijn deel. Niet intrappen!
Er is werk aan de winkel.

Johan Zevenbergen|25.02.20|12:46
Uberchauffeurs protesteren bij hoofdkantoor taxidienst | TaxiPro
Demonstratie Uber

Uberchauffeurs protesteren bij hoofdkantoor taxidienst

Demonstratie Uber

Zo’n honderd chauffeurs die rijden voor Uber hebben deze week geprotesteerd bij het kantoor van het taxiplatform in Amsterdam. De chauffeurs zijn ontevreden en eisen onder meer betere tarieven en dat er geen nieuwe chauffeurs bijkomen in Amsterdam.

Tijdens hun protest brachten de Uberchauffeurs onder meer aan de orde dat het door stijgende kosten voor brandstof en verzekeringen steeds lastiger wordt om een goede omzet bij elkaar te rijden, meldt AT5. Ook ervaren ze wat vaker wordt beweerd: de eerste maanden is het goed verdienen via de app omdat nieuwe chauffeurs veel ritten krijgen, maar daarna wordt het lastiger om rond te komen. Daarom willen de ontevreden Uberrijders dat er de vergoeding voor hun werk omhoog gaat en dat er geen nieuwe chauffeurs meer tot het platform worden toegelaten.

Groepskortingen

Uber ging met een delegatie van de chauffeurs in gesprek. Het bedrijf zegt begrip te hebben voor de situatie en groepskortingen op zaken als brandstof, verzekeringen, lease en onderhoud te regelen. Momenteel worden die regelingen uitgebreid. Een woordvoerder van de chauffeurs zegt daar niet tevreden mee te zijn omdat Uber de verantwoordelijkheid afschuift. Hij zegt ook tegen AT5 dat er volgende week weer wordt geprotesteerd, dan samen met ontevreden chauffeurs van de Toegelaten Taxi Organisaties in de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Uberchauffeurs protesteren bij hoofdkantoor taxidienst”

Taxi Vlug|22.02.20|09:00

Tja beste chauffeur. Dit was voorspeld. Vraag en aanbod komt in balans. Dit betekent dal- en piekuren. U gaat leren wat lang wachten is op een rit. En dan kom je niet uit met die fooi waarvoor u rijdt. En u weet het bij Uber… protesteren is royeren. Voor u 10 anderen. Dag investering.

Peter Vriens|22.02.20|11:01

Verenig je met je collega’s . Investeer zelf in een vergelijkbare Uber app.
Dat kost je geen 20% provisie zoals bij Uber en heb je zelf je business in de hand.
Je biedt je klanten een alternatief waar vraag naar is.
Je hebt op Tv kunnen zien, (op Zondag met Lubach) wat het kapitalisme met je doet.
Protesteren bij Uber is tijd verknoeien omdat hun verdien model uitbuiten van wie dan ook is.
Bij groepskortingen pakt Uber ook nog zijn deel. Niet intrappen!
Er is werk aan de winkel.

Johan Zevenbergen|25.02.20|12:46