Sociaal Fonds schrapt cao-controles en bedrijfsbezoeken

Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) heeft tot en met 6 april de meeste controles op naleving van de cao Taxivervoer geschrapt of verzet. Daarmee geeft de organisatie invulling aan de coronamaatregelen van het kabinet.

De cao-controles die voor de komende tijd gepland stonden in Noord-Brabant en Limburg zijn geannuleerd tot en met 6 april. Te zijner tijd zal SFM contact opnemen met de ondernemers in kwestie om een nieuwe afspraak in te plannen. De geplande cao-controles in de andere provincies gaan alleen na voorafgaand telefonisch overleg tussen controleur en ondernemer eventueel door. Ook hier geldt: voor wat nu niet door kan gaan, wordt later een nieuwe afspraak ingepland.

Campagne tijdelijk stopgezet

Vanaf maandag 23 maart worden er in heel Nederland geen bedrijfsbezoeken meer uitgevoerd door SFM en ook deze maatregel duurt tot met 6 april. Cao-controles worden omgezet naar schriftelijke controles of worden verzet. Met de bedrijven die het betreft, neemt SFM contact op. Tot slot liggen ook alle activiteiten in het kader van de campagne Sterk aan het stuur de komende weken stil. Deze campagne is gericht op de duurzame inzetbaarheid van taxi- en touringcarpersoneel.

TaxiPro houdt een dossier bij met alle ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in de sectoren taxi en touringcar.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

1 reactie op “Sociaal Fonds schrapt cao-controles en bedrijfsbezoeken”

Strange Inthenight|19.03.20|11:41

Waarom een nieuwe afspraak?
Gewoon binnen komen vallen, ZONDER afspraak!