Contant geld, euro

Meeste noodloketten zzp’ers na het weekend open

Ongeveer een week nadat de eerste noodloketten voor zzp’ers openden, zullen na het weekend ook de meeste andere gemeenten volgen. Bij de reeds geopende loketten stromen de aanvragen binnen. 

Vorige week werd bekend dat de eerste noodloketten in een aantal grotere steden op maandag open zouden gaan en dat gebeurde ook. Voor een periode van drie maanden kunnen zij via een versnelde procedure in aanmerking komen voor een aanvulling van het inkomen tot het bestaansminimum. Dit kan binnen vier weken worden geregeld en voorschotten zijn mogelijk, terwijl het aangevulde bedrag niet hoeft te worden terugbetaald. De regeling is nog niet helemaal uitgewerkt, maar op basis van verwachtingen hoe het er uit komt te zien wordt er bij de eerste loketten al met voorschotten gewerkt.

4.000 euro

Na het komende weekend volgen dus de meeste andere gemeenten. Dat meldt de NOS, die ook aangeeft dat de regeling waarbij de overheid loonkosten van ondernemers overneemt pas op 6 april in zal gaan. De noodloketten voorzien in een bedrag van 4.000 euro voor zzp’ers die door de coronacrisis hun inkomen sterk hebben zien afnemen. De laatste week gingen er geluiden op dat taxiondernemers niet voor deze hulp in aanmerking kwamen, maar dat is tot op heden niet bevestigd. Vrijdagmiddag zal blijken voor wie de regeling precies bedoeld is en welke eisen er aan de steun verbonden zijn.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.