Contant geld, euro

Meeste noodloketten zzp’ers na het weekend open

Bron: TaxiPro (VK)

Ongeveer een week nadat de eerste noodloketten voor zzp’ers openden, zullen na het weekend ook de meeste andere gemeenten volgen. Bij de reeds geopende loketten stromen de aanvragen binnen. 

Vorige week werd bekend dat de eerste noodloketten in een aantal grotere steden op maandag open zouden gaan en dat gebeurde ook. Voor een periode van drie maanden kunnen zij via een versnelde procedure in aanmerking komen voor een aanvulling van het inkomen tot het bestaansminimum. Dit kan binnen vier weken worden geregeld en voorschotten zijn mogelijk, terwijl het aangevulde bedrag niet hoeft te worden terugbetaald. De regeling is nog niet helemaal uitgewerkt, maar op basis van verwachtingen hoe het er uit komt te zien wordt er bij de eerste loketten al met voorschotten gewerkt.

4.000 euro

Na het komende weekend volgen dus de meeste andere gemeenten. Dat meldt de NOS, die ook aangeeft dat de regeling waarbij de overheid loonkosten van ondernemers overneemt pas op 6 april in zal gaan. De noodloketten voorzien in een bedrag van 4.000 euro voor zzp’ers die door de coronacrisis hun inkomen sterk hebben zien afnemen. De laatste week gingen er geluiden op dat taxiondernemers niet voor deze hulp in aanmerking kwamen, maar dat is tot op heden niet bevestigd. Vrijdagmiddag zal blijken voor wie de regeling precies bedoeld is en welke eisen er aan de steun verbonden zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.