CBR Rijswijk

Wijzigingen in vragen theorie-examen taxi

Bron: CBR

Het CBR voert een aantal wijzigingen door in de vragen voor het theorie-examen taxi. De veranderingen zijn op 1 mei ingegaan.

In het examen taxi wordt een uitbreiding doorgevoerd op de invulvraag. Bij zo’n vraag moet de kandidaat de toegestane snelheid opgeven. De verandering betekent dat meerdere onderwerpen in het examen de invulvraag bevatten. Verder worden aan het taxi-examen nieuwe vraagsoorten toegevoegd. Het gaat om de ja/nee-vraag, de volgorde-vraag en de multiple response-vraag.

Minder voorspelbaar

“Het doel van de invoering van nieuwe vraagsoorten is het toekomstbestendig houden van het theorie-examen”, schrijft het CBR in een toelichting. “Met de invoer van de nieuwe vraagsoorten wordt de voorspelbaarheid kleiner, doordat er meer variatie wordt aangebracht. Daarnaast is het toevoegen van sommige nieuwe vraagsoorten prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde.”

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.