Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst door de RDW. Dit betekent voor de eigenaren ervan een lastenverlichting in coronatijd. In totaal staan er in Nederland zo’n 30.000 taxi’s geregistreerd.

In de taxibranche is door de maatregelen tegen het coronavirus het werk vrijwel helemaal weggevallen. Door de versoepelingen van de afgelopen en komende weken komt er met wel weer wat op gang, maar veel taxi’s in het contractvervoer en de consumentenmarkt staan nog altijd vooral stil. De RDW, waar alle kentekens zijn geregistreerd, biedt bedrijven met een stilstaand wagenpark sinds maart de mogelijkheid om kentekens te schorsen en zo de vaste lasten te beperken. Vanuit de taxibranche is dus al voor meer dan 6.300 kentekens zo’n schorsing aangevraagd, meldt het Financieele Dagblad.

Zeventig taxi’s in beslag genomen

Voorwaarde is wel dat voertuigen met een geschorst kenteken niet op de openbare weg mogen staan. Vanwege de schorsing is er dan namelijk ook geen aansprakelijkheidsverzekering van kracht. En het niet op de openbare weg mogen staan is geen loze eis, zoals TaxiPro laatst meldde. De politie in Amsterdam nam toen zeventig taxi’s in beslag die met geschorst kenteken op de openbare weg stonden.

Het ging om voertuigen van meerdere taxibedrijven die als besloten vennootschap gevestigd zijn op postbusadressen, zowel in als buiten Amsterdam. Tegen de eigenaren werd proces-verbaal opgemaakt. De taxi’s werden in overleg met het Openbaar Ministerie overgebracht naar een afgesloten terrein. De eigenaren kregen veertien dagen de tijd om de auto’s te verzekeren en op te halen bij de politie. Daarmee zou dan tevens de schorsing vervallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst”

Albert Lasschuit|21.05.20|02:41

ik rij bijna 40 jaar taxi, hoezo wegenbelasting??

Pierre van Aert|21.05.20|10:30

Bijvoorbeeld een ZZP-er die de taxi voor meer dan 10 % prive gebruikt, die moet gewoon wegenbelasting betalen, als hij dat zou opgegeven !

Jay Bay|04.06.20|16:23

ach we hebben toch wel een boodschappenautootje,die taxi moet je gewoon laten staan op de vrije dag ,voor €500 heb je zo,n ding toch,speel je op zeker

Meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst door de RDW. Dit betekent voor de eigenaren ervan een lastenverlichting in coronatijd. In totaal staan er in Nederland zo’n 30.000 taxi’s geregistreerd.

In de taxibranche is door de maatregelen tegen het coronavirus het werk vrijwel helemaal weggevallen. Door de versoepelingen van de afgelopen en komende weken komt er met wel weer wat op gang, maar veel taxi’s in het contractvervoer en de consumentenmarkt staan nog altijd vooral stil. De RDW, waar alle kentekens zijn geregistreerd, biedt bedrijven met een stilstaand wagenpark sinds maart de mogelijkheid om kentekens te schorsen en zo de vaste lasten te beperken. Vanuit de taxibranche is dus al voor meer dan 6.300 kentekens zo’n schorsing aangevraagd, meldt het Financieele Dagblad.

Zeventig taxi’s in beslag genomen

Voorwaarde is wel dat voertuigen met een geschorst kenteken niet op de openbare weg mogen staan. Vanwege de schorsing is er dan namelijk ook geen aansprakelijkheidsverzekering van kracht. En het niet op de openbare weg mogen staan is geen loze eis, zoals TaxiPro laatst meldde. De politie in Amsterdam nam toen zeventig taxi’s in beslag die met geschorst kenteken op de openbare weg stonden.

Het ging om voertuigen van meerdere taxibedrijven die als besloten vennootschap gevestigd zijn op postbusadressen, zowel in als buiten Amsterdam. Tegen de eigenaren werd proces-verbaal opgemaakt. De taxi’s werden in overleg met het Openbaar Ministerie overgebracht naar een afgesloten terrein. De eigenaren kregen veertien dagen de tijd om de auto’s te verzekeren en op te halen bij de politie. Daarmee zou dan tevens de schorsing vervallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Meer dan 6.300 taxikentekens tijdelijk geschorst”

Albert Lasschuit|21.05.20|02:41

ik rij bijna 40 jaar taxi, hoezo wegenbelasting??

Pierre van Aert|21.05.20|10:30

Bijvoorbeeld een ZZP-er die de taxi voor meer dan 10 % prive gebruikt, die moet gewoon wegenbelasting betalen, als hij dat zou opgegeven !

Jay Bay|04.06.20|16:23

ach we hebben toch wel een boodschappenautootje,die taxi moet je gewoon laten staan op de vrije dag ,voor €500 heb je zo,n ding toch,speel je op zeker