Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Taxi de Reest failliet verklaard

Rechter doet uitspraak.Foto: iStock / Alexstar

Taxi de Reest uit Meppel is failliet verklaard door de rechtbank van Noord-Nederland. Het faillissement is aangevraagd door chauffeurs die al maanden geen salaris zouden hebben ontvangen. De eigenaar van het bedrijf heeft volgens de curator gezegd dat door de coronacrisis de omzet van het bedrijf volledig is weggevallen, met het faillissement tot gevolg.

Het Dagblad van het Noorden maakt melding van de faillissementsaanvraag door een groep chauffeurs in dienst van Taxi de Reest. De curator sprak met de eigenaar van het bedrijf en die zou hebben aangegeven dat de coronacrisis de onderneming in grote financiƫle problemen heeft gebracht, met het uiteindelijke faillissement als gevolg.

Doorstart onderzoeken

Er zijn twee vennoten; de curator praat woensdag met hen om meer zicht te krijgen op wat er allemaal is gebeurd de afgelopen maanden. Daarbij zal het ook gaan over het conflict over achterstallig salaris dat zou samenhangen met een mislukte poging om acht werknemers te ontslaan. De curator gaat onderzoeken hoeveel mensen er op de loonlijst staan en wil tevens bekijken of een doorstart van Taxi de Reest tot de mogelijkheden behoort.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.