Daklicht

Nieuw boek met verhalen van een taxichauffeur

Als je met de taxi onderweg bent, kom je van alles tegen. Genoeg om een boek mee te vullen, zo blijkt uit ‘Onderweg – verhalen van een taxichauffeur’ van taxichauffeur Marit Semplonius. Haar verhalenbundel is nu verkrijgbaar.

“Mensen uit de hele wereld stappen bij je in”, zo luidt de toelichting op deze uitgave. “Maar ook jonge kinderen die naar school gebracht moeten worden, of gewoon mensen uit de buurt. Met de meesten kan je wel een gezellig praatje maken. De praatjes in dit boek zijn te leuk om ze niet te delen.” Dat resulteert in een bundel “met verhalen over jong en oud, met haast, zonder haast, verdrietige verhalen en juist heel lachwekkende.”

Lust en leven

Deze verhalen zijn dus geschreven door Marit Semplonius, die werd geboren en opgroeide in Callantsoog. Ruim tien jaar geleden ging ze als taxichauffeur aan de slag. Sindsdien runt ze samen met haar man een taxibedrijf in Hoorn. Semplonius stelt dat haar werk haar hobby is. Ze woont met haar man in Schellinkhout, waar ze “de ruimte heeft gevonden om haar artistieke en creatieve ideeën te ontplooien naast het taxibedrijf dat inmiddels haar lust en haar leven geworden is.” Het boek ‘Onderweg – verhalen van een taxichauffeur’ is verkrijgbaar bij uitgeverij Boekscout.

Enkele maanden geleden verscheen het boek ‘Chauffeursverhalen – dit is de touringcarbranche’, waarover Vivian van Looij werd geïnterviewd in TaxiPro TV.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.