Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Faillissement Taxi Horn Tours na anderhalve week weer opgeheven

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

De rechtbank Limburg heeft het faillissement van Taxi Horn Tours vernietigd. Het bedrijf was op 19 januari door diezelfde rechtbank failliet verklaard, maar nadat het bedrijf daartegen bezwaar maakte heeft de rechter dat besluit teruggedraaid.

Het faillissement is vorige maand aangevraagd door een advocatenkantoor vanwege een niet betaalde rekening. Toen Taxi Horn de rekening alsnog betaalde, vernietigde de rechtbank het faillissement.

Bestuurder Martijn Walraven van Taxi Horn Tours laat weten dat hij een klacht wil indienen tegen de rechtbank wegens onzorgvuldig handelen. Daarnaast gaat hij het advocatenkantoor aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Hij betwist bovendien de factuur van het advocatenkantoor.

Rechtbank

De rechtbank zegt in een reactie dat de faillissementsuitspraak niet onrechtmatig was. Het bedrijf liet bij twee eerdere zittingen verstek gaan, ook toen het bij de tweede keer op 19 januari per exploot werd opgeroepen. Zo’n exploot dient als bewijsstuk dat iemand het gerechtelijk document ook echt ontvangen heeft.  mdat aan alle voorwaarden was voldaan is het faillissement toen uitgesproken, meldt een woordvoerster. Toen Taxi Horn vervolgens in verzet kwam, werd er een nieuwe zitting gepland op 28 januari. Daar bleek dat het bedrijf de factuur van de aanvrager van het faillissement inmiddels betaald had. Daarom werd het faillissement vernietigd.

Hoewel de gevolgen van de coronacrisis ook bij Taxi Horn Tours goed te merken zijn, beschikt het bedrijf volgens Walraven over een flink eigen vermogen en is het financieel gezond. Net voor het uitbreken van het virus heeft het bedrijf nog een overname gedaan. Het gaat om Lindetours uit Voerendaal. Taxivervoer valt al enkele jaren niet meer onder het takenpakket, afgezien van incidentele internationale ritten.

Vacatures

Doordat het werk schaarser is geworden als gevolg van de coronamaatregelen merkt Walraven dat de markt concurrerender wordt. Niettemin heeft Taxi Horn nog steeds vacatures op de website staan voor touringcarchauffeurs. “Wij zoeken altijd chauffeurs, vooral oproepkrachten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Faillissement Taxi Horn Tours na anderhalve week weer opgeheven | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Faillissement Taxi Horn Tours na anderhalve week weer opgeheven

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

De rechtbank Limburg heeft het faillissement van Taxi Horn Tours vernietigd. Het bedrijf was op 19 januari door diezelfde rechtbank failliet verklaard, maar nadat het bedrijf daartegen bezwaar maakte heeft de rechter dat besluit teruggedraaid.

Het faillissement is vorige maand aangevraagd door een advocatenkantoor vanwege een niet betaalde rekening. Toen Taxi Horn de rekening alsnog betaalde, vernietigde de rechtbank het faillissement.

Bestuurder Martijn Walraven van Taxi Horn Tours laat weten dat hij een klacht wil indienen tegen de rechtbank wegens onzorgvuldig handelen. Daarnaast gaat hij het advocatenkantoor aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Hij betwist bovendien de factuur van het advocatenkantoor.

Rechtbank

De rechtbank zegt in een reactie dat de faillissementsuitspraak niet onrechtmatig was. Het bedrijf liet bij twee eerdere zittingen verstek gaan, ook toen het bij de tweede keer op 19 januari per exploot werd opgeroepen. Zo’n exploot dient als bewijsstuk dat iemand het gerechtelijk document ook echt ontvangen heeft.  mdat aan alle voorwaarden was voldaan is het faillissement toen uitgesproken, meldt een woordvoerster. Toen Taxi Horn vervolgens in verzet kwam, werd er een nieuwe zitting gepland op 28 januari. Daar bleek dat het bedrijf de factuur van de aanvrager van het faillissement inmiddels betaald had. Daarom werd het faillissement vernietigd.

Hoewel de gevolgen van de coronacrisis ook bij Taxi Horn Tours goed te merken zijn, beschikt het bedrijf volgens Walraven over een flink eigen vermogen en is het financieel gezond. Net voor het uitbreken van het virus heeft het bedrijf nog een overname gedaan. Het gaat om Lindetours uit Voerendaal. Taxivervoer valt al enkele jaren niet meer onder het takenpakket, afgezien van incidentele internationale ritten.

Vacatures

Doordat het werk schaarser is geworden als gevolg van de coronamaatregelen merkt Walraven dat de markt concurrerender wordt. Niettemin heeft Taxi Horn nog steeds vacatures op de website staan voor touringcarchauffeurs. “Wij zoeken altijd chauffeurs, vooral oproepkrachten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.