Taxibord

‘Wil het kabinet soms van taxi-zzp’ers af?’

Taxibord.

Stichting Taxibelangen Nederland voelt zich in de coronanood van zijn leden dermate ongehoord dat de organisatie zich afvraagt of het kabinet zelfstandig taxiondernemers liever kwijt dan rijk is. STN ziet de al vaker gedane oproep om voor de TOZO-regeling de partnertoets te schrappen ook in de nieuwe steunmaatregelen niet erkend worden.

De brancheorganisatie, die vooral kleinere taxibedrijven en zzp’ers vertegenwoordigt, geeft aan dat ondernemers het liefst zelfs hun boterham verdienen. Maar als dat door overheidsmaatregelen niet kan, moet daar wel voldoende compensatie tegenover staan. En dat is volgens STN te weinig het geval, zo blijkt uit een brief aan alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer.

Kijkend naar de steunmaatregelen spreekt men van een “schril contrast met medewerkers in loondienst die met staatssteun 100 procent worden doorbetaald.” En: “Als de maatstaf is dat de werknemer er niet op achteruit mag gaan, dan is het redelijk dat ook de zelfstandige volledig wordt gecompenseerd. Een vergoeding op bijstandsniveau is dan wel het minste.”

Laat partnertoets vervallen

Met de huidige steunmaatregelen is dat voor veel taxiondernemers echter een lastig verhaal, stelt STN. De partnertoets in de TOZO-regeling is in dat verband een heet hangijzer. Want ook met een partner die een inkomen geniet, vallen de inkomsten van taxiondernemers zo sterk terug dat ze vaak toch in de financiële problemen komen. Het dringende verzoek van STN is dan ook om deze toets alsnog achterwege te laten, zowel met terugwerkende kracht voor de laatste drie maanden van 2020 als voor de eerste twee kwartalen van dit jaar.

Lees ook: Noodkreet STN: taxiondernemers kunnen geen kant meer op

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

12 reacties op “‘Wil het kabinet soms van taxi-zzp’ers af?’”

Amstedam Amsterdam|03.02.21|16:41

https://helpzelfstandige.petities.nl/ Teken de petitie voor t schrappen van de partnertoets.

Henri Ramackers|04.02.21|12:56

Waarom de partnertoets laten vallen? Inkomen partner aanvullen tot sociaal minimum prima, dan ontstaat er ook geen verschillen/scheefgroei ten opzichte van alleenstaande met minderjarige kinderen, deze krijgt ook maar 1053 euro, bij afschaffen partnertoets wordt het inkomen van het gezin ten opzichte van alleenstaande met kinderen onevenredig

Taxi Arnhem|04.02.21|13:48

De meeste kleine taxiondernemers hebben hoge hypotheken bij de banken aangesloten. De ondersteuning van overheid dekt geen 50% van de maandelijkse kosten en ze willen de tozo-regeling nog meer aanscherpen.
https://taxiarnhemcentrale.nl/

Tonnie|04.02.21|14:33

Niet alleen de partnertoestsing… Al mijn steun moet terugbetaald worden omdat ik student was tijdens tozo 1. Zijn er meerdere student ondernemers met dit probleem?

Tonnie|04.02.21|14:33

Niet alleen de partnertoestsing… Al mijn steun moet terugbetaald worden omdat ik student was tijdens tozo 1.

Tonnie|04.02.21|14:34

Niet alleen partnertoestsing… Ook voor ondernemers die een studie volgen vervalt alle steun… Wat een hell.

Clash Royale|04.02.21|14:42

Helaas Henri,
De kosten die je met 2 inkomens hebt zijn ook niet afgesteld op een bijstand inkomen.
En dan er vanuit gaande dat je normaal een modaal inkomen hebt.
Hoe kun je een hypotheek betalen en lease van een taxi van een inkomen op bijstand niveau?

Rick Van den berg|04.02.21|14:47

@Henri Ramakers je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Jouw voorbeeld is hoe het nu geregeld is en hoe het 10 jaar geleden ook was en daar is ook niets mis mee. Het probleem op dit moment en vanaf de hele covid-19 ellende is dat er voor bijna iedereen steunpakketten zijn en dat die voor zelfstandige er haast niet zijn, terwijl de zelfstandige voor covid-19 zelf zijn brood kon verdienen. Waar jij het nu over hebt is als je in een normale situatie zit…..

Rick Van den berg|04.02.21|14:52

@tonnie moet ik hieruit begrijpen dat je fulltime werkte?

Rick Van den berg|04.02.21|14:55

@Henri Ramakers moedwillig of niet bijstand van de staat nodig hebt om te overleven. In deze situatie waarin wij nu zitten kun je niet zeggen de horeca help ik wel en de taxibranche of welke branche dan ook niet. En het slap geouwehoer van we kunnen niet iedereen helpen ben ik ook klaar mee!! Of je helpt iedereen die aantoonbaar vanaf de intreding van covid-19 in problemen is gekomen of je helpt niemand ook goed, dan weten tenminste wat we kunnen verwachten. En natuurlijk hoef je geen 100%…..

Rick Van den berg|04.02.21|14:58

@Henri Ramakers compensatie te verwachten maar niets of nauwelijks iets waar je zelf niet debet aan bent is natuurlijk absurt!!! En ook de willekeur de ene wel en de ander niet is niet goed te praten. Er wordt moedwillig een beroepsgroep naar de klote geholpen terwijl het bedrag waar we het over hebben een peuleschil is als je het vergelijkt met de nowregeling omdat daar veel meer bedrijven gebruik van kunnen maken. En het is ook niet zo dat er met die regeling van die partnertoets iedereen…..

Rick Van den berg|04.02.21|15:01

@Henri Ramakers uit de problemen is maar het geeft wel meer een gevoel van rechtvaardigheid en bereidwilligheid om ook deze mensen zo veel mogelijk over de eind streep te halen.

‘Wil het kabinet soms van taxi-zzp’ers af?’ | TaxiPro
Taxibord

‘Wil het kabinet soms van taxi-zzp’ers af?’

Taxibord.

Stichting Taxibelangen Nederland voelt zich in de coronanood van zijn leden dermate ongehoord dat de organisatie zich afvraagt of het kabinet zelfstandig taxiondernemers liever kwijt dan rijk is. STN ziet de al vaker gedane oproep om voor de TOZO-regeling de partnertoets te schrappen ook in de nieuwe steunmaatregelen niet erkend worden.

De brancheorganisatie, die vooral kleinere taxibedrijven en zzp’ers vertegenwoordigt, geeft aan dat ondernemers het liefst zelfs hun boterham verdienen. Maar als dat door overheidsmaatregelen niet kan, moet daar wel voldoende compensatie tegenover staan. En dat is volgens STN te weinig het geval, zo blijkt uit een brief aan alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer.

Kijkend naar de steunmaatregelen spreekt men van een “schril contrast met medewerkers in loondienst die met staatssteun 100 procent worden doorbetaald.” En: “Als de maatstaf is dat de werknemer er niet op achteruit mag gaan, dan is het redelijk dat ook de zelfstandige volledig wordt gecompenseerd. Een vergoeding op bijstandsniveau is dan wel het minste.”

Laat partnertoets vervallen

Met de huidige steunmaatregelen is dat voor veel taxiondernemers echter een lastig verhaal, stelt STN. De partnertoets in de TOZO-regeling is in dat verband een heet hangijzer. Want ook met een partner die een inkomen geniet, vallen de inkomsten van taxiondernemers zo sterk terug dat ze vaak toch in de financiële problemen komen. Het dringende verzoek van STN is dan ook om deze toets alsnog achterwege te laten, zowel met terugwerkende kracht voor de laatste drie maanden van 2020 als voor de eerste twee kwartalen van dit jaar.

Lees ook: Noodkreet STN: taxiondernemers kunnen geen kant meer op

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

12 reacties op “‘Wil het kabinet soms van taxi-zzp’ers af?’”

Amstedam Amsterdam|03.02.21|16:41

https://helpzelfstandige.petities.nl/ Teken de petitie voor t schrappen van de partnertoets.

Henri Ramackers|04.02.21|12:56

Waarom de partnertoets laten vallen? Inkomen partner aanvullen tot sociaal minimum prima, dan ontstaat er ook geen verschillen/scheefgroei ten opzichte van alleenstaande met minderjarige kinderen, deze krijgt ook maar 1053 euro, bij afschaffen partnertoets wordt het inkomen van het gezin ten opzichte van alleenstaande met kinderen onevenredig

Taxi Arnhem|04.02.21|13:48

De meeste kleine taxiondernemers hebben hoge hypotheken bij de banken aangesloten. De ondersteuning van overheid dekt geen 50% van de maandelijkse kosten en ze willen de tozo-regeling nog meer aanscherpen.
https://taxiarnhemcentrale.nl/

Tonnie|04.02.21|14:33

Niet alleen de partnertoestsing… Al mijn steun moet terugbetaald worden omdat ik student was tijdens tozo 1. Zijn er meerdere student ondernemers met dit probleem?

Tonnie|04.02.21|14:33

Niet alleen de partnertoestsing… Al mijn steun moet terugbetaald worden omdat ik student was tijdens tozo 1.

Tonnie|04.02.21|14:34

Niet alleen partnertoestsing… Ook voor ondernemers die een studie volgen vervalt alle steun… Wat een hell.

Clash Royale|04.02.21|14:42

Helaas Henri,
De kosten die je met 2 inkomens hebt zijn ook niet afgesteld op een bijstand inkomen.
En dan er vanuit gaande dat je normaal een modaal inkomen hebt.
Hoe kun je een hypotheek betalen en lease van een taxi van een inkomen op bijstand niveau?

Rick Van den berg|04.02.21|14:47

@Henri Ramakers je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Jouw voorbeeld is hoe het nu geregeld is en hoe het 10 jaar geleden ook was en daar is ook niets mis mee. Het probleem op dit moment en vanaf de hele covid-19 ellende is dat er voor bijna iedereen steunpakketten zijn en dat die voor zelfstandige er haast niet zijn, terwijl de zelfstandige voor covid-19 zelf zijn brood kon verdienen. Waar jij het nu over hebt is als je in een normale situatie zit…..

Rick Van den berg|04.02.21|14:52

@tonnie moet ik hieruit begrijpen dat je fulltime werkte?

Rick Van den berg|04.02.21|14:55

@Henri Ramakers moedwillig of niet bijstand van de staat nodig hebt om te overleven. In deze situatie waarin wij nu zitten kun je niet zeggen de horeca help ik wel en de taxibranche of welke branche dan ook niet. En het slap geouwehoer van we kunnen niet iedereen helpen ben ik ook klaar mee!! Of je helpt iedereen die aantoonbaar vanaf de intreding van covid-19 in problemen is gekomen of je helpt niemand ook goed, dan weten tenminste wat we kunnen verwachten. En natuurlijk hoef je geen 100%…..

Rick Van den berg|04.02.21|14:58

@Henri Ramakers compensatie te verwachten maar niets of nauwelijks iets waar je zelf niet debet aan bent is natuurlijk absurt!!! En ook de willekeur de ene wel en de ander niet is niet goed te praten. Er wordt moedwillig een beroepsgroep naar de klote geholpen terwijl het bedrag waar we het over hebben een peuleschil is als je het vergelijkt met de nowregeling omdat daar veel meer bedrijven gebruik van kunnen maken. En het is ook niet zo dat er met die regeling van die partnertoets iedereen…..

Rick Van den berg|04.02.21|15:01

@Henri Ramakers uit de problemen is maar het geeft wel meer een gevoel van rechtvaardigheid en bereidwilligheid om ook deze mensen zo veel mogelijk over de eind streep te halen.