Ligtaxi Kronenburg

Taxibedrijf biedt goedkoper alternatief voor ambulance met ligtaxi

Foto: Taxi Van Kronenburg

Taxi van Kronenburg heeft een voertuig laten ombouwen tot ligtaxi. Hiermee wil het taxibedrijf een goedkoper alternatief bieden voor de ambulance.

Martijn van Kronenburg, eigenaar van het bedrijf uit Liempde, legt uit dat de ligtaxi voor personen is die niet mobiel genoeg zijn om lang in een auto te zitten. “Bijvoorbeeld menen die een heupoperatie hebben gehad of overgeplaatst moeten worden naar een ander ziekenhuis.”

Het bedrijf verzorgde al zittende repatriëringen door heel Europa. “Het gebeurt vaak dat mensen gewond zijn geraakt in het buitenland en door een trombosespuit niet meer mogen vliegen. Ze zijn echter wel mobiel genoeg om terug te gaan naar Nederland voor een operatie of verder herstel”, vertelt Van Kronenburg aan TaxiPro. Met de ligtaxi kunnen deze mensen voortaan ook liggend worden vervoerd. 

Extra uurtje slapen

Het voertuig is inmiddels bij de RDW gekeurd en mag de weg op. Jongeren reageerden grappend op de introductie van het voertuig, vertelt Van Kronenburg. “Ze zeiden dat ze blij zijn dat ze na het stappen nu een extra uurtje kunnen slapen. Maar daar hebben we de taxi natuurlijk niet voor omgebouwd!”  

In een interview met lokaal dagblad MooiRooi legt de eigenaar uit dat het taxibedrijf dezelfde dienst wil bieden als de ambulance, maar dan tegen een lager tarief. Doordat de ligtaxi een professioneel bed heeft en twee zitstoelen kan er altijd iemand meerijden. Volgens Van Kronenburg hebben alle chauffeurs een EHBO-diploma en kunnen ze tot op zekere hoogte hulp bieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Taxibedrijf biedt goedkoper alternatief voor ambulance met ligtaxi”

DjBranco Official|18.05.21|12:57

dit krijg je toch niet verzonnen man. een Taxi bedrijf is geen ambulance en zo omgekeerd. Lukt het niet met de taxi, dient de klant elders vervoert te worden met een geschikte voertuig en niet met een uitzendbureau busje met lig brancard erin. Kan echt niet. Het voertuig is er gewoon niet geschikt voor. Een sprinter bus wil ik nog wel begrijpen.

Johan Keurhorst|20.05.21|15:37

Is niets nieuws, 16 jaar geleden hadden wij al een taxibusje ingericht als ligtaxi voor o.a. repatriëring van mensen uit het buitenland.

Johan Keurhorst|20.05.21|15:42

Is niets nieuws, 16 jaar geleden hadden wij al een taxibusje omgebouwd als ligtaxi die we o.a. gebruikten voor repatriëring van mensen uit het buitenland.

Ton van Dalfsen|20.05.21|15:59

Zeker niets nieuws. Jaren 80 hadden wij al een mercedes station met een brancard er in voor repatriëring van bijv gipsvluchten uitgevoerd voor SOS internationaal en SAS.

Taxibedrijf biedt goedkoper alternatief voor ambulance met ligtaxi | TaxiPro
Ligtaxi Kronenburg

Taxibedrijf biedt goedkoper alternatief voor ambulance met ligtaxi

Foto: Taxi Van Kronenburg

Taxi van Kronenburg heeft een voertuig laten ombouwen tot ligtaxi. Hiermee wil het taxibedrijf een goedkoper alternatief bieden voor de ambulance.

Martijn van Kronenburg, eigenaar van het bedrijf uit Liempde, legt uit dat de ligtaxi voor personen is die niet mobiel genoeg zijn om lang in een auto te zitten. “Bijvoorbeeld menen die een heupoperatie hebben gehad of overgeplaatst moeten worden naar een ander ziekenhuis.”

Het bedrijf verzorgde al zittende repatriëringen door heel Europa. “Het gebeurt vaak dat mensen gewond zijn geraakt in het buitenland en door een trombosespuit niet meer mogen vliegen. Ze zijn echter wel mobiel genoeg om terug te gaan naar Nederland voor een operatie of verder herstel”, vertelt Van Kronenburg aan TaxiPro. Met de ligtaxi kunnen deze mensen voortaan ook liggend worden vervoerd. 

Extra uurtje slapen

Het voertuig is inmiddels bij de RDW gekeurd en mag de weg op. Jongeren reageerden grappend op de introductie van het voertuig, vertelt Van Kronenburg. “Ze zeiden dat ze blij zijn dat ze na het stappen nu een extra uurtje kunnen slapen. Maar daar hebben we de taxi natuurlijk niet voor omgebouwd!”  

In een interview met lokaal dagblad MooiRooi legt de eigenaar uit dat het taxibedrijf dezelfde dienst wil bieden als de ambulance, maar dan tegen een lager tarief. Doordat de ligtaxi een professioneel bed heeft en twee zitstoelen kan er altijd iemand meerijden. Volgens Van Kronenburg hebben alle chauffeurs een EHBO-diploma en kunnen ze tot op zekere hoogte hulp bieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

4 reacties op “Taxibedrijf biedt goedkoper alternatief voor ambulance met ligtaxi”

DjBranco Official|18.05.21|12:57

dit krijg je toch niet verzonnen man. een Taxi bedrijf is geen ambulance en zo omgekeerd. Lukt het niet met de taxi, dient de klant elders vervoert te worden met een geschikte voertuig en niet met een uitzendbureau busje met lig brancard erin. Kan echt niet. Het voertuig is er gewoon niet geschikt voor. Een sprinter bus wil ik nog wel begrijpen.

Johan Keurhorst|20.05.21|15:37

Is niets nieuws, 16 jaar geleden hadden wij al een taxibusje ingericht als ligtaxi voor o.a. repatriëring van mensen uit het buitenland.

Johan Keurhorst|20.05.21|15:42

Is niets nieuws, 16 jaar geleden hadden wij al een taxibusje omgebouwd als ligtaxi die we o.a. gebruikten voor repatriëring van mensen uit het buitenland.

Ton van Dalfsen|20.05.21|15:59

Zeker niets nieuws. Jaren 80 hadden wij al een mercedes station met een brancard er in voor repatriëring van bijv gipsvluchten uitgevoerd voor SOS internationaal en SAS.