Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz

Omnibuzz stopt met gratis vaccinatievervoer 65-plussers zonder wmo-pas

Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz (onbeperkt gebruik)

Omnibuzz heeft besloten om vanaf 1 juli te stoppen met het gratis vervoeren van 65-plussers zonder wmo-indicatie naar vaccinatielocaties. Het feit dat het aantal gevaccineerden toeneemt speelt hierbij een rol. Ook bleek dat mensen onder de 65 jaar steeds vaker poogden een rit te boeken.

Nadat Omnibuzz in februari aankondigde dat ook ouderen zonder wmo-indicatie een rit bij hen konden boeken naar een vaccinatielocatie, zijn er zo’n 11.000 van deze gratis ritten gereden. Er staan nog 2.900 ritten in de planning. De eigen klanten blijft Omnibuzz gratis naar de vaccinatielocatie vervoeren.

Bij het besluit om te stoppen met het aanbieden van deze dienst aan mensen zonder wmo-pas, speelt mee dat de doelgroep al enige tijd geleden een oproepbrief heeft ontvangen. Er is volgens hen dan ook ruimschoots de gelegenheid geweest om een rit te boeken. Daarbij hebben velen al twee vaccinaties gehad of krijgen ze de tweede vaccinatie binnenkort. Voor deze laatste groep is de tweede vaccinatierit al geboekt.

Capaciteit vrijmaken en actief controleren

Door het toegenomen aantal gevaccineerden daalt de vraag naar deze dienst. De vraag naar regulier vervoer neemt hierdoor daarentegen toe. Hier wil Omnibuzz capaciteit voor vrijmaken. Wat ook een rol heeft gespeeld bij dit besluit is de constatering dat mensen onder de 65 jaar in toenemende mate een gratis rit proberen te boeken. Daarom zal er vanaf 1 juni actief worden gevraagd naar de leeftijd van niet-klanten die een gratis rit naar de vaccinatielocatie willen boeken. Als mensen hun leeftijd niet willen vermelden, zal de rit worden geweigerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Omnibuzz stopt met gratis vaccinatievervoer 65-plussers zonder wmo-pas | TaxiPro
Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz

Omnibuzz stopt met gratis vaccinatievervoer 65-plussers zonder wmo-pas

Vaccinatie. Foto: iStock / Ridofranz (onbeperkt gebruik)

Omnibuzz heeft besloten om vanaf 1 juli te stoppen met het gratis vervoeren van 65-plussers zonder wmo-indicatie naar vaccinatielocaties. Het feit dat het aantal gevaccineerden toeneemt speelt hierbij een rol. Ook bleek dat mensen onder de 65 jaar steeds vaker poogden een rit te boeken.

Nadat Omnibuzz in februari aankondigde dat ook ouderen zonder wmo-indicatie een rit bij hen konden boeken naar een vaccinatielocatie, zijn er zo’n 11.000 van deze gratis ritten gereden. Er staan nog 2.900 ritten in de planning. De eigen klanten blijft Omnibuzz gratis naar de vaccinatielocatie vervoeren.

Bij het besluit om te stoppen met het aanbieden van deze dienst aan mensen zonder wmo-pas, speelt mee dat de doelgroep al enige tijd geleden een oproepbrief heeft ontvangen. Er is volgens hen dan ook ruimschoots de gelegenheid geweest om een rit te boeken. Daarbij hebben velen al twee vaccinaties gehad of krijgen ze de tweede vaccinatie binnenkort. Voor deze laatste groep is de tweede vaccinatierit al geboekt.

Capaciteit vrijmaken en actief controleren

Door het toegenomen aantal gevaccineerden daalt de vraag naar deze dienst. De vraag naar regulier vervoer neemt hierdoor daarentegen toe. Hier wil Omnibuzz capaciteit voor vrijmaken. Wat ook een rol heeft gespeeld bij dit besluit is de constatering dat mensen onder de 65 jaar in toenemende mate een gratis rit proberen te boeken. Daarom zal er vanaf 1 juni actief worden gevraagd naar de leeftijd van niet-klanten die een gratis rit naar de vaccinatielocatie willen boeken. Als mensen hun leeftijd niet willen vermelden, zal de rit worden geweigerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.