Daklicht taxibus

Omzetontwikkeling taxibranche opnieuw negatief

Foto: Toyota

De omzet in de taxisector viel het eerste kwartaal van 2021 opnieuw lager uit. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020 lagen de inkomsten in de branche 22,7 procent lager. Het gaat om het vierde kwartaal op rij met een negatieve omzetontwikkeling.
Dit meldt het CBS op basis van de recente cijfers. Eerder maakte het Sociaal Fonds Mobiliteit met de presentatie van de arbeidsmarktcijfers al bekend dat in 2020 het aantal bedrijven forser afnam dan het jaar daarvoor, maar dat de totale loonsom van bedrijven slechts beperkt af was genomen ten opzichte van 2019.

Omzetverschil kleiner dan vierde kwartaal 2020

Voornamelijk het touringcar- en straattaxivervoer lag nagenoeg stil door toedoen van corona. De cijfers van het CBS bevestigen dat de gevolgen hiervan ook nog in het eerste kwartaal van 2021 groot zijn. Het verschil in omzet is echter kleiner dan het verschil dat werd gemeten in het vierde kwartaal van 2020. Toen lag de omzet 31,3 procent lager dan het jaar daarvoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Omzetontwikkeling taxibranche opnieuw negatief | TaxiPro
Daklicht taxibus

Omzetontwikkeling taxibranche opnieuw negatief

Foto: Toyota

De omzet in de taxisector viel het eerste kwartaal van 2021 opnieuw lager uit. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020 lagen de inkomsten in de branche 22,7 procent lager. Het gaat om het vierde kwartaal op rij met een negatieve omzetontwikkeling.
Dit meldt het CBS op basis van de recente cijfers. Eerder maakte het Sociaal Fonds Mobiliteit met de presentatie van de arbeidsmarktcijfers al bekend dat in 2020 het aantal bedrijven forser afnam dan het jaar daarvoor, maar dat de totale loonsom van bedrijven slechts beperkt af was genomen ten opzichte van 2019.

Omzetverschil kleiner dan vierde kwartaal 2020

Voornamelijk het touringcar- en straattaxivervoer lag nagenoeg stil door toedoen van corona. De cijfers van het CBS bevestigen dat de gevolgen hiervan ook nog in het eerste kwartaal van 2021 groot zijn. Het verschil in omzet is echter kleiner dan het verschil dat werd gemeten in het vierde kwartaal van 2020. Toen lag de omzet 31,3 procent lager dan het jaar daarvoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.