myPOS Glass

Smartphone als betaalterminal blijkt succes in taxibranche

Foto: myPOS

Contactloos betalen is niet meer weg te denken als betalingsoplossing. myPOS biedt sinds vorig jaar als een van de eersten in Europa de mogelijkheid om ook een smartphone om te toveren tot betaalterminal. Deze optie blijkt vooral voor taxichauffeurs een uitkomst, omdat zij altijd onderweg zijn.

De oplossing wordt aangeboden onder de naam myPOS Glass en is in oktober 2020 gelanceerd. Inmiddels maken een paar duizend mensen in Nederland hier gebruik van, waarvan zo’n 20 procent taxichauffeur is. Volgens Anthony Notos, managing director bij myPOS, is dit succes te verklaren doordat men de smartphone altijd op zak heeft en er geen verdere attributen als laders of andere kabels nodig zijn om het product te gebruiken.

“Door de betaalkaart tegen de NFC-lezer van de smartphone aan te houden, kan er worden betaald”, legt Notos uit. “Contactloos betalen kan tot 50 euro. Bij hogere bedragen moet er een pincode ingevoerd worden. Het betaalproces verloopt veilig doordat de app die hiervoor is ontwikkeld voldoet aan de strenge veiligheidseisen van kaartorganisaties MasterCard en Visa. Zo komen er bijvoorbeeld geen kaartgegevens op de smartphone van de verkoper terecht.”

Gratis versie ontwikkeld

Het bedrijf heeft het product op basis van de feedback van het afgelopen jaar verder ontwikkeld. Zo was er eerst slechts één transactietarief en is dit nu verder uitgebreid. “Men kan nu ook kiezen voor een gratis versie. Hierbij zijn er geen vaste kosten per maand, maar wordt er 25 eurocent per pintransactie afgedragen en 0,5 procent van het transactiebedrag. Deze versie blijkt vooral geschikt om incidenteel betalingen te accepteren. De myPOS Glass wordt namelijk vaak als back-up terminal gebruikt naast de standaard terminal.”

De andere versie kent wel een maandelijks vast bedrag van 7,50 euro. De transactiekosten bedragen hierbij 0,25 eurocent per pintransactie. Deze versie is vooral bedoeld voor klanten die regelmatig gebruikmaken van de betaaloplossing of hoge bedragen accepteren.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Smartphone als betaalterminal blijkt succes in taxibranche | TaxiPro
myPOS Glass

Smartphone als betaalterminal blijkt succes in taxibranche

Foto: myPOS

Contactloos betalen is niet meer weg te denken als betalingsoplossing. myPOS biedt sinds vorig jaar als een van de eersten in Europa de mogelijkheid om ook een smartphone om te toveren tot betaalterminal. Deze optie blijkt vooral voor taxichauffeurs een uitkomst, omdat zij altijd onderweg zijn.

De oplossing wordt aangeboden onder de naam myPOS Glass en is in oktober 2020 gelanceerd. Inmiddels maken een paar duizend mensen in Nederland hier gebruik van, waarvan zo’n 20 procent taxichauffeur is. Volgens Anthony Notos, managing director bij myPOS, is dit succes te verklaren doordat men de smartphone altijd op zak heeft en er geen verdere attributen als laders of andere kabels nodig zijn om het product te gebruiken.

“Door de betaalkaart tegen de NFC-lezer van de smartphone aan te houden, kan er worden betaald”, legt Notos uit. “Contactloos betalen kan tot 50 euro. Bij hogere bedragen moet er een pincode ingevoerd worden. Het betaalproces verloopt veilig doordat de app die hiervoor is ontwikkeld voldoet aan de strenge veiligheidseisen van kaartorganisaties MasterCard en Visa. Zo komen er bijvoorbeeld geen kaartgegevens op de smartphone van de verkoper terecht.”

Gratis versie ontwikkeld

Het bedrijf heeft het product op basis van de feedback van het afgelopen jaar verder ontwikkeld. Zo was er eerst slechts één transactietarief en is dit nu verder uitgebreid. “Men kan nu ook kiezen voor een gratis versie. Hierbij zijn er geen vaste kosten per maand, maar wordt er 25 eurocent per pintransactie afgedragen en 0,5 procent van het transactiebedrag. Deze versie blijkt vooral geschikt om incidenteel betalingen te accepteren. De myPOS Glass wordt namelijk vaak als back-up terminal gebruikt naast de standaard terminal.”

De andere versie kent wel een maandelijks vast bedrag van 7,50 euro. De transactiekosten bedragen hierbij 0,25 eurocent per pintransactie. Deze versie is vooral bedoeld voor klanten die regelmatig gebruikmaken van de betaaloplossing of hoge bedragen accepteren.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.