Look Tours, Taxi W. van den Heuvel
Interview

Look Tours haalt Oekraïense vluchtelingen op na succesvolle doneeractie

Foto: Wouter van den Heuvel

Look Tours uit Gouda liet zaterdag twee touringcars en een rolstoelbus naar Polen vertrekken om een groot aantal Oekraïense vluchtelingen op te halen. Om dit te bekostigen zette het bedrijf een doneeractie op. De bereidheid om te helpen bleek zo overweldigend, dat er mogelijk nog meer ritten worden georganiseerd. 

Wouter van den Heuvel is eigenaar van Look Tours en taxibedrijf W. van den Heuvel uit Benthuizen. “Wij werden kortgeleden benaderd door een Rotary Club met de vraag of zij een van onze bussen mochten gebruiken om Oekraïense vluchtelingen op te halen”, vertelt hij. “Zonder met de planning rekening te houden, gaf ik akkoord omdat ik dit een mooie actie vond.”

De taxi- en touringcarondernemer was echter ook zelf van plan om belangeloos een reis naar Polen te organiseren. Daarom vroeg hij de Rotary Club of zij ook iets voor zijn actie konden betekenen. “Zij gaven ons 1.000 euro, wat een fantastisch begin betekende voor ons.” Om de brandstof, tolkosten en overnachtingskosten te kunnen betalen was er echter nog meer hulp nodig. Via een advertentie in de lokale krant werden ondernemers en particulieren daarom opgeroepen om een bijdrage te leveren.

Vrijwillige inzet van chauffeurs

De bussen en chauffeurs worden kosteloos beschikbaar gesteld voor de ritten, legt Van den Heuvel uit. “Wij zijn net als vele anderen geschrokken van de situatie in Oekraïne. Ik vind dat je jezelf maximaal moet inzetten om deze mensen te helpen, omdat ik het tot in de grond van mijn hart onrechtvaardig vind wat daar gebeurt.” Dat zijn chauffeurs hier hetzelfde over denken, bleek uit de aanmeldingen. “Ik heb bij niemand hoeven te smeken om te helpen.” Naast zijn eigen chauffeurs, zet ook Martin van Meteren van taxibedrijf van Meteren uit Kwinsheul zich vrijwillig in om een rit te rijden.

Derde en vierde bus

Bereidheid was er dus ook van ondernemers en mensen uit de omgeving om financieel een steentje bij te dragen. Het doel was om 2.500 euro op te halen, maar inmiddels staat de teller al boven de 3.200 euro. “Van alle kanten is er medewerking en het geld blijft binnenstromen. We wilden eigenlijk drie touringcars laten vertrekken in plaats van twee, maar ik wilde wel zeker weten dat er voor iedereen een opvangplaats of onderdak is in Nederland. Het is de Veiligheidsregio echter niet gelukt om voor drie touringcars vol mensen een plek te regelen.” De hoop van de ondernemer is dat hier snel verandering in komt. Omdat het geld blijft binnenkomen, wil hij namelijk op een later moment alsnog de derde en wellicht zelfs nog vierde touringcar naar Polen sturen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Look Tours haalt Oekraïense vluchtelingen op na succesvolle doneeractie | TaxiPro
Look Tours, Taxi W. van den Heuvel
Interview

Look Tours haalt Oekraïense vluchtelingen op na succesvolle doneeractie

Foto: Wouter van den Heuvel

Look Tours uit Gouda liet zaterdag twee touringcars en een rolstoelbus naar Polen vertrekken om een groot aantal Oekraïense vluchtelingen op te halen. Om dit te bekostigen zette het bedrijf een doneeractie op. De bereidheid om te helpen bleek zo overweldigend, dat er mogelijk nog meer ritten worden georganiseerd. 

Wouter van den Heuvel is eigenaar van Look Tours en taxibedrijf W. van den Heuvel uit Benthuizen. “Wij werden kortgeleden benaderd door een Rotary Club met de vraag of zij een van onze bussen mochten gebruiken om Oekraïense vluchtelingen op te halen”, vertelt hij. “Zonder met de planning rekening te houden, gaf ik akkoord omdat ik dit een mooie actie vond.”

De taxi- en touringcarondernemer was echter ook zelf van plan om belangeloos een reis naar Polen te organiseren. Daarom vroeg hij de Rotary Club of zij ook iets voor zijn actie konden betekenen. “Zij gaven ons 1.000 euro, wat een fantastisch begin betekende voor ons.” Om de brandstof, tolkosten en overnachtingskosten te kunnen betalen was er echter nog meer hulp nodig. Via een advertentie in de lokale krant werden ondernemers en particulieren daarom opgeroepen om een bijdrage te leveren.

Vrijwillige inzet van chauffeurs

De bussen en chauffeurs worden kosteloos beschikbaar gesteld voor de ritten, legt Van den Heuvel uit. “Wij zijn net als vele anderen geschrokken van de situatie in Oekraïne. Ik vind dat je jezelf maximaal moet inzetten om deze mensen te helpen, omdat ik het tot in de grond van mijn hart onrechtvaardig vind wat daar gebeurt.” Dat zijn chauffeurs hier hetzelfde over denken, bleek uit de aanmeldingen. “Ik heb bij niemand hoeven te smeken om te helpen.” Naast zijn eigen chauffeurs, zet ook Martin van Meteren van taxibedrijf van Meteren uit Kwinsheul zich vrijwillig in om een rit te rijden.

Derde en vierde bus

Bereidheid was er dus ook van ondernemers en mensen uit de omgeving om financieel een steentje bij te dragen. Het doel was om 2.500 euro op te halen, maar inmiddels staat de teller al boven de 3.200 euro. “Van alle kanten is er medewerking en het geld blijft binnenstromen. We wilden eigenlijk drie touringcars laten vertrekken in plaats van twee, maar ik wilde wel zeker weten dat er voor iedereen een opvangplaats of onderdak is in Nederland. Het is de Veiligheidsregio echter niet gelukt om voor drie touringcars vol mensen een plek te regelen.” De hoop van de ondernemer is dat hier snel verandering in komt. Omdat het geld blijft binnenkomen, wil hij namelijk op een later moment alsnog de derde en wellicht zelfs nog vierde touringcar naar Polen sturen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.