Geparkeerde auto's
Tweedehands

Gemiddelde prijs van occasions daalt voor het eerst sinds 2021

Impressie van geparkeerde auto's. Foto: ProMedia

Taxiondernemers opgelet: voor het eerst sinds het voorjaar van 2021 is de gemiddelde prijs van een occasion in juli gedaald. De gemiddelde prijs van een occasion was in die maand 23.531 euro, zo blijkt uit cijfers van Autoscout24. In vergelijking met de maand juni gaat het om een daling van 277 euro (-1,2%).

“Dit is een trend die we vaker zien terugkeren in de zomermaanden, aangezien de Nederlandse consument dan minder vaak op zoek is naar een nieuwe of gebruikte auto. Deze trend zien we echter niet terug in de rest van Europa. Daar stijgt de gemiddelde prijs voor een occasions rustig door en gaat de prijs in Frankrijk zelf richting de 28 duizend euro”, aldus Dorianne Richelle, countrymanager van de platformen Autoscout24 en Autotrader. Uit eerdere cijfers bleek ook al dat de grote stijging eruit is bij de occasionprijzen.

Verschil

Alleen in Duitsland is de gemiddelde prijs iets gedaald naar een gemiddelde prijs van 27.361 euro (-0,2%). In Frankrijk is de prijs het hoogste: 27.716 (+1,2%). Ook in landen als Oostenrijk, België en Italië zijn de prijs gestegen.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad Automotive.

Grafiek AutoScout24.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemiddelde prijs van occasions daalt voor het eerst sinds 2021 | TaxiPro
Geparkeerde auto's
Tweedehands

Gemiddelde prijs van occasions daalt voor het eerst sinds 2021

Impressie van geparkeerde auto's. Foto: ProMedia

Taxiondernemers opgelet: voor het eerst sinds het voorjaar van 2021 is de gemiddelde prijs van een occasion in juli gedaald. De gemiddelde prijs van een occasion was in die maand 23.531 euro, zo blijkt uit cijfers van Autoscout24. In vergelijking met de maand juni gaat het om een daling van 277 euro (-1,2%).

“Dit is een trend die we vaker zien terugkeren in de zomermaanden, aangezien de Nederlandse consument dan minder vaak op zoek is naar een nieuwe of gebruikte auto. Deze trend zien we echter niet terug in de rest van Europa. Daar stijgt de gemiddelde prijs voor een occasions rustig door en gaat de prijs in Frankrijk zelf richting de 28 duizend euro”, aldus Dorianne Richelle, countrymanager van de platformen Autoscout24 en Autotrader. Uit eerdere cijfers bleek ook al dat de grote stijging eruit is bij de occasionprijzen.

Verschil

Alleen in Duitsland is de gemiddelde prijs iets gedaald naar een gemiddelde prijs van 27.361 euro (-0,2%). In Frankrijk is de prijs het hoogste: 27.716 (+1,2%). Ook in landen als Oostenrijk, België en Italië zijn de prijs gestegen.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad Automotive.

Grafiek AutoScout24.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.