Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

OM eist celstraf tegen Rotterdamse bestuurder voor dodelijk ongeluk

Het Openbaar Ministerie heeft zes maanden gevangenisstraf geëist tegen een 36-jarige man uit Rotterdam die in december 2019 door een taxichauffeur uit een brandende auto werd gered. Volgens het OM is het aan zijn onvoorzichtig rijgedrag te wijten dat de bestuurder met zijn auto crashte. Bij het ongeluk kwam zijn vriendin om het leven.

In de nacht van 21 december in 2019 botste de Rotterdamse bestuurder met een veel te hoge snelheid tegen een betonnen plaat langs de A4 door een mislukte inhaalmanoeuvre. Zijn auto vloog daarna in brand. Een taxichauffeur stopte om hulp te bieden. Hij slaagde erin de man te redden, maar door het vuur en de hevige rook lukte het niet meer om zijn vriendin, die naast hem zat in de auto, tijdig te bevrijden. De vrouw overleed. De bestuurder raakte gewond bij het ongeluk, maar volgens het OM zou hij het ongeluk zonder de hulp van de taxichauffeur waarschijnlijk ook niet overleefd hebben.

Meer verkeersovertredingen

De bestuurder stond eerder deze week voor de rechter. Zelf beweerde hij eerder een “heer in het verkeer” te zijn, maar uit zijn dossier bleek dat hij in de drieënhalf jaar voor het ongeluk 41 verkeersboetes had gekregen. In de meeste gevallen ging het om te hard rijden. De man zei dat niet alle overtredingen door hemzelf begaan waren. De taxichauffeur had de bestuurder kort voor het ongeluk nog met grote snelheid voorbij zien gaan. Onderzoek wees uit dat de Rotterdammer tussen de 145 en 200 kilometer per uur moet hebben gereden.

De officier van justitie heeft zes maanden cel geëist, waarvan één maand voorwaardelijk, en een ontzegging van zijn rijbevoegdheid voor drie jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

OM eist celstraf tegen Rotterdamse bestuurder voor dodelijk ongeluk | TaxiPro
Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

OM eist celstraf tegen Rotterdamse bestuurder voor dodelijk ongeluk

Het Openbaar Ministerie heeft zes maanden gevangenisstraf geëist tegen een 36-jarige man uit Rotterdam die in december 2019 door een taxichauffeur uit een brandende auto werd gered. Volgens het OM is het aan zijn onvoorzichtig rijgedrag te wijten dat de bestuurder met zijn auto crashte. Bij het ongeluk kwam zijn vriendin om het leven.

In de nacht van 21 december in 2019 botste de Rotterdamse bestuurder met een veel te hoge snelheid tegen een betonnen plaat langs de A4 door een mislukte inhaalmanoeuvre. Zijn auto vloog daarna in brand. Een taxichauffeur stopte om hulp te bieden. Hij slaagde erin de man te redden, maar door het vuur en de hevige rook lukte het niet meer om zijn vriendin, die naast hem zat in de auto, tijdig te bevrijden. De vrouw overleed. De bestuurder raakte gewond bij het ongeluk, maar volgens het OM zou hij het ongeluk zonder de hulp van de taxichauffeur waarschijnlijk ook niet overleefd hebben.

Meer verkeersovertredingen

De bestuurder stond eerder deze week voor de rechter. Zelf beweerde hij eerder een “heer in het verkeer” te zijn, maar uit zijn dossier bleek dat hij in de drieënhalf jaar voor het ongeluk 41 verkeersboetes had gekregen. In de meeste gevallen ging het om te hard rijden. De man zei dat niet alle overtredingen door hemzelf begaan waren. De taxichauffeur had de bestuurder kort voor het ongeluk nog met grote snelheid voorbij zien gaan. Onderzoek wees uit dat de Rotterdammer tussen de 145 en 200 kilometer per uur moet hebben gereden.

De officier van justitie heeft zes maanden cel geëist, waarvan één maand voorwaardelijk, en een ontzegging van zijn rijbevoegdheid voor drie jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.