Touringcar in Amsterdam
Verkeersbesluit

Voorzieningenrechter: gemeente Amsterdam mag touringcars weren

Busvervoer voor toeristen op de Prins Hendrikkade. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Sabine Joosten

De gemeente Amsterdam mag vanaf volgend jaar touringcars weren uit het centrum van de stad. Dat heeft de voorzieningenrechter vorige week woensdag besloten. Volgens de rechter weegt het belang van de gemeente zwaarder dan het belang van rondvaartbedrijven, die naar de rechter stapten om het verkeersbesluit aan te vechten. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Voorzieningenrechter: gemeente Amsterdam mag touringcars weren”

Stef Bouwhuis|19.09.23|12:50

Dat touringcars en grote vrachtwagens de stad niet meer in kunnen wegens de slechte staat van bruggen en kades is helaas begrijpelijk. Het moet allemaal met kleinere EV voertuigen tenzij het niet anders kan. De oude stad is niet gebouwd voor dergelijk zwaar materiaal. Maar waarom kunnen er geen speciale routes (corridors) aangewezen worden waar dat probleem niet bestaat? Zodat touringcarbussen bijvoorbeeld wel tot bij de Passenger Terminal kunnen komen!

Voorzieningenrechter: gemeente Amsterdam mag touringcars weren | TaxiPro
Touringcar in Amsterdam
Verkeersbesluit

Voorzieningenrechter: gemeente Amsterdam mag touringcars weren

Busvervoer voor toeristen op de Prins Hendrikkade. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Sabine Joosten

De gemeente Amsterdam mag vanaf volgend jaar touringcars weren uit het centrum van de stad. Dat heeft de voorzieningenrechter vorige week woensdag besloten. Volgens de rechter weegt het belang van de gemeente zwaarder dan het belang van rondvaartbedrijven, die naar de rechter stapten om het verkeersbesluit aan te vechten. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Voorzieningenrechter: gemeente Amsterdam mag touringcars weren”

Stef Bouwhuis|19.09.23|12:50

Dat touringcars en grote vrachtwagens de stad niet meer in kunnen wegens de slechte staat van bruggen en kades is helaas begrijpelijk. Het moet allemaal met kleinere EV voertuigen tenzij het niet anders kan. De oude stad is niet gebouwd voor dergelijk zwaar materiaal. Maar waarom kunnen er geen speciale routes (corridors) aangewezen worden waar dat probleem niet bestaat? Zodat touringcarbussen bijvoorbeeld wel tot bij de Passenger Terminal kunnen komen!