Vrouwe Justitia
Mol

Taxichauffeur riskeert celstraf na mishandeling met wapenstok

Vrouwe Justitia. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Een Nederlandse taxichauffeur riskeert een jaar celstraf met uitstel, omdat hij op 5 november 2023 een klant op het hoofd heeft geslagen met een wapenstok. De passagier kon de rekening van 233 euro niet betalen nadat de chauffeur hem van Maastricht naar de Belgische gemeente Mol had gebracht, waarna er ruzie ontstond.

“M.R. (verdachte) nam een wapenstok en sloeg hiermee de man op zijn hoofd”, tekent de Belgische krant Het Nieuwsblad op uit de mond van de openbaar aanklager. “Ook toen het slachtoffer op de grond lag, kreeg hij nog drie bijkomende slagen.”

Zelfverdediging

Jef Peeters, de advocaat van de chauffeur, is het niet met deze lezing eens. Volgens hem handelde zijn cliënt uit zelfverdediging. Peeters eiste daarom vrijspraak. “De man wist op voorhand dat hij niet kon betalen en reageerde eerst agressief. M.R. heeft zich met die stok enkel verdedigd tegen een agressieveling die ook nog eens onder invloed was.”

De rechter doet op 6 mei uitspraak.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur riskeert celstraf na mishandeling met wapenstok | TaxiPro
Vrouwe Justitia
Mol

Taxichauffeur riskeert celstraf na mishandeling met wapenstok

Vrouwe Justitia. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Een Nederlandse taxichauffeur riskeert een jaar celstraf met uitstel, omdat hij op 5 november 2023 een klant op het hoofd heeft geslagen met een wapenstok. De passagier kon de rekening van 233 euro niet betalen nadat de chauffeur hem van Maastricht naar de Belgische gemeente Mol had gebracht, waarna er ruzie ontstond.

“M.R. (verdachte) nam een wapenstok en sloeg hiermee de man op zijn hoofd”, tekent de Belgische krant Het Nieuwsblad op uit de mond van de openbaar aanklager. “Ook toen het slachtoffer op de grond lag, kreeg hij nog drie bijkomende slagen.”

Zelfverdediging

Jef Peeters, de advocaat van de chauffeur, is het niet met deze lezing eens. Volgens hem handelde zijn cliënt uit zelfverdediging. Peeters eiste daarom vrijspraak. “De man wist op voorhand dat hij niet kon betalen en reageerde eerst agressief. M.R. heeft zich met die stok enkel verdedigd tegen een agressieveling die ook nog eens onder invloed was.”

De rechter doet op 6 mei uitspraak.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.