Bedrijfsvloot
Duurzaamheid

‘Met Traksi zijn bedrijven straks klaar voor een groenere toekomst’

Foto ter illustratie. Foto: Traksi

De mobiliteitssector ondergaat ingrijpende veranderingen als gevolg van de groeiende aandacht voor de milieueffecten van vervoer. Een opmerkelijke ontwikkeling daarbij is de introductie van zero-emissiezones. Zo kunnen gemeenten vanaf 1 januari 2025 stadsgebieden aanwijzen waar geen vervuilende bestelbussen meer mogen rijden. Verzekeraar Traksi speelt met zijn producten en diensten in op deze veranderingen. 

De zero-emissiezones spelen volgens Traksi een sleutelrol in de overgang naar duurzamere mobiliteit. Zo moeten voertuigen voldoen aan strikte emissienormen, waarbij de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen vrijwel nul moet zijn. “Dit betekent dat voertuigen die nog fossiele brandstoffen gebruiken, niet langer meer zijn toegestaan”, aldus de taxiverzekeraar.

Deze veranderingen hebben grote gevolgen voor bedrijven die bestelbussen inzetten. Zij moeten hun wagenpark herzien en investeren in schonere voertuigen. “Gelukkig biedt de markt steeds meer alternatieven, zoals elektrische en waterstofvoertuigen, die voldoen aan de strenge emissienormen.”

Advies en ondersteuning

Traksi speelt in op deze veranderingen door verzekeringen te bieden op basis van data. Zo krijgen bedrijven inzicht in hoeveel schadelijke stoffen zij uitstoten, wat hen helpt om transparant te zijn over hun impact op het milieu. “Met ons brede scala aan verzekeringen en diensten ondersteunen wij bedrijven die bij overstap naar duurzame mobiliteit”, zegt Traksi daarover. “Wij bieden echter niet alleen flexibele verzekeringsoplossingen, maar ook advies en ondersteuning.”

Neem bijvoorbeeld slijtage aan de banden. Snel optrekken en hard afremmen hebben daar invloed op. “Chauffeurs kunnen al snel slijtagekosten besparen door hun rijgedrag aan te passen. Doordat Traksi rijgedrag aan de te betalen premie koppelt, wordt het voor hen nog interessanter om hun rijgedrag aan ta passen en te genieten van een lagere premie.”

“Daarnaast profiteren chauffeurs die hun rijgedrag aanpassen niet alleen van een gunstigere premie, maar ook van een lager brandstofverbruik wat weer een positieve bijdrage levert aan het milieu. Kortom: voor zowel de chauffeur, vlooteigenaar als de natuur extra voordelig.”

Voetafdruk

Naast hulp bij het verlagen van schadelijke uitstoot, biedt Traksi ook inzicht in de CO2-voetafdruk voor bedrijven. Dat is belangrijk, zeker met het oog op de aankomende CO2-registratieverplichting. “Door gebruik te maken van onze meetapparatuur, kunnen bedrijven hun CO2-uitstoot nauwkeurig monitoren en stappen ondernemen om deze te verminderen. Dankzij Trakis’s innovatieve benadering van mobiliteitsverzekeringen en de inzet voor duurzaamheid, zijn bedrijven klaar voor een schonere en groenere toekomst.”

Bezoek onze website www.traksi.nl voor meer informatie over hoe wij kunnen helpen bij de overstap naar duurzame mobiliteit.

Traksi

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.