Ondernemen

Lucia en Mario zijn naast Uber-chauffeur ook vrijwilliger: ‘Het is zo’n leuke club mensen’

Foto ter illustratie. Foto: Uber

Wie denkt dat chauffeurs die de Uber app gebruiken alleen maar taxiritten verzorgen, heeft het mis. Veel chauffeurs verrichten naast hun werkzaamheden voor Uber namelijk ook andere activiteiten, zoals vrijwilligerswerk. Lucia Postma en Mario van Emrik zijn daar beiden een voorbeeld van. Zo verzorgt Lucia iedere maandag het vervoer van dementerende ouderen naar de dagbesteding, terwijl Mario zich twee weken per jaar vrijwillig inzet als havenmeester in Nieuwegein.

Zowel aan het begin als aan het eind van het vaarseizoen ligt Mario met zijn eigen boot in de haven van Nieuwegein. “En als het even kan fungeer ik als een soort aanspreekpunt als zich bepaalde calamiteiten voordoen, bijvoorbeeld als iemand ziek wordt of een ongeluk krijgt”, vertelt hij. In de vijf jaar dat Mario havenmeester is geweest, heeft hij echter niet veel te doen gehad. “Ja, mooie boten kijken”, vertelt hij lachend. “In het voor- en naseizoen gebeurt er niet zoveel.”

Zo’n vijf jaar geleden meldde Mario zich aan bij een watersportvereniging in Nieuwegein. Hij kwam uiteindelijk op een wachtlijst te staan voor een ligplaats. “Op een gegeven moment lig ik toch met mijn boot in de haven, toen de jongens naar mij toe kwamen met de boodschap dat er geen havenmeester was. Nadat ze mij hadden uitgelegd wat een havenmeester precies doet, heb ik mijzelf aangeboden. Zo ben ik uiteindelijk de haven ingerold.”

Dementerende ouderen

Ook Lucia besteedt een deel van haar vrije tijd aan vrijwilligerswerk. Al bijna twee jaar rijdt ze iedere maandag dementerende ouderen van en naar de dagbesteding. “Dat deed ik zelfs twee dagen per week, maar nadat ik als zzp’er aan de slag ging via het Uber platform heb ik besloten om dat nog maar een dag te doen. Ik heb wel tegen ze gezegd dat als ze iemand extra nodig hebben, ze mij altijd mogen bellen.”

“Het is een ontzettend leuke club mensen”, vervolgt Lucia haar verhaal. “Het is zelfs zo leuk dat ik mijzelf soms moet dwingen om weer weg te gaan. Daarom is het jammer dat het zo moeilijk is om hiervoor vrijwillige chauffeurs te vinden. Je krijgt wel een vrijwilligersvergoeding, maar dat is natuurlijk geen vetpot. Je moet er echt hart voor hebben. Ik hoop dat mijn verhaal mensen motiveert om ook vrijwilligerswerk te doen.”

Vijf sterren

Het plezier dat Lucia ervaart met de ouderen, ervaart ze naar eigen zeggen ook in de taxi. “Ik heb ontzettend veel lol in mijn auto met de passagiers. Soms zelfs tot huilens aan toe. En de passagiers vinden het bij mij in de taxi ook prettig, aangezien 450 mensen mij vijf sterren hebben gegeven. Die waardering vind ik enorm fijn.”

Datzelfde geldt ook voor Mario. Hij maakt als Uber-chauffeur dolle taferelen mee. “Ik rij in Utrecht, wat natuurlijk een echte studentenstad is. Veel studenten vragen aan mij of ze een BVO’tje (biertje voor onderweg red.) mogen meenemen. Ik zeg dan altijd: een BVO’tje is oké, maar neem er ook een afgesloten voor de chauffeur mee. Op die manier krijg ik af en toe wat biertjes bij elkaar. Soms kom ik na een weekend werken met zes biertjes thuis. Dat is echt fantastisch.”

Sociaal contact

Omdat zowel Lucia als Mario ondernemers zijn, bepalen ze zelf wanneer ze rijden en wanneer niet. Allebei ervaren ze vrijheid, maar wat hen echt bindt is het sociale contact met mensen. Iets wat zowel in hun werk als vrijwilligerswerk terugkomt. “Als ik niet rij, dan mis ik de mensen echt”, zegt Lucia daarover.

Datzelfde geldt voor Mario. “Elke rit is anders, je krijgt namelijk altijd verschillende mensen in de taxi. De gesprekken gaan werkelijk over alles. Van huizen tot Ferrari’s en van vakanties tot boten. Dat maakt het zo leuk. Het bevalt me zo ontzettend goed, dat is met geen pen te beschrijven.”

Uber

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lucia en Mario zijn naast Uber-chauffeur ook vrijwilliger: ‘Het is zo’n leuke club mensen’ | TaxiPro
Ondernemen

Lucia en Mario zijn naast Uber-chauffeur ook vrijwilliger: ‘Het is zo’n leuke club mensen’

Foto ter illustratie. Foto: Uber

Wie denkt dat chauffeurs die de Uber app gebruiken alleen maar taxiritten verzorgen, heeft het mis. Veel chauffeurs verrichten naast hun werkzaamheden voor Uber namelijk ook andere activiteiten, zoals vrijwilligerswerk. Lucia Postma en Mario van Emrik zijn daar beiden een voorbeeld van. Zo verzorgt Lucia iedere maandag het vervoer van dementerende ouderen naar de dagbesteding, terwijl Mario zich twee weken per jaar vrijwillig inzet als havenmeester in Nieuwegein.

Zowel aan het begin als aan het eind van het vaarseizoen ligt Mario met zijn eigen boot in de haven van Nieuwegein. “En als het even kan fungeer ik als een soort aanspreekpunt als zich bepaalde calamiteiten voordoen, bijvoorbeeld als iemand ziek wordt of een ongeluk krijgt”, vertelt hij. In de vijf jaar dat Mario havenmeester is geweest, heeft hij echter niet veel te doen gehad. “Ja, mooie boten kijken”, vertelt hij lachend. “In het voor- en naseizoen gebeurt er niet zoveel.”

Zo’n vijf jaar geleden meldde Mario zich aan bij een watersportvereniging in Nieuwegein. Hij kwam uiteindelijk op een wachtlijst te staan voor een ligplaats. “Op een gegeven moment lig ik toch met mijn boot in de haven, toen de jongens naar mij toe kwamen met de boodschap dat er geen havenmeester was. Nadat ze mij hadden uitgelegd wat een havenmeester precies doet, heb ik mijzelf aangeboden. Zo ben ik uiteindelijk de haven ingerold.”

Dementerende ouderen

Ook Lucia besteedt een deel van haar vrije tijd aan vrijwilligerswerk. Al bijna twee jaar rijdt ze iedere maandag dementerende ouderen van en naar de dagbesteding. “Dat deed ik zelfs twee dagen per week, maar nadat ik als zzp’er aan de slag ging via het Uber platform heb ik besloten om dat nog maar een dag te doen. Ik heb wel tegen ze gezegd dat als ze iemand extra nodig hebben, ze mij altijd mogen bellen.”

“Het is een ontzettend leuke club mensen”, vervolgt Lucia haar verhaal. “Het is zelfs zo leuk dat ik mijzelf soms moet dwingen om weer weg te gaan. Daarom is het jammer dat het zo moeilijk is om hiervoor vrijwillige chauffeurs te vinden. Je krijgt wel een vrijwilligersvergoeding, maar dat is natuurlijk geen vetpot. Je moet er echt hart voor hebben. Ik hoop dat mijn verhaal mensen motiveert om ook vrijwilligerswerk te doen.”

Vijf sterren

Het plezier dat Lucia ervaart met de ouderen, ervaart ze naar eigen zeggen ook in de taxi. “Ik heb ontzettend veel lol in mijn auto met de passagiers. Soms zelfs tot huilens aan toe. En de passagiers vinden het bij mij in de taxi ook prettig, aangezien 450 mensen mij vijf sterren hebben gegeven. Die waardering vind ik enorm fijn.”

Datzelfde geldt ook voor Mario. Hij maakt als Uber-chauffeur dolle taferelen mee. “Ik rij in Utrecht, wat natuurlijk een echte studentenstad is. Veel studenten vragen aan mij of ze een BVO’tje (biertje voor onderweg red.) mogen meenemen. Ik zeg dan altijd: een BVO’tje is oké, maar neem er ook een afgesloten voor de chauffeur mee. Op die manier krijg ik af en toe wat biertjes bij elkaar. Soms kom ik na een weekend werken met zes biertjes thuis. Dat is echt fantastisch.”

Sociaal contact

Omdat zowel Lucia als Mario ondernemers zijn, bepalen ze zelf wanneer ze rijden en wanneer niet. Allebei ervaren ze vrijheid, maar wat hen echt bindt is het sociale contact met mensen. Iets wat zowel in hun werk als vrijwilligerswerk terugkomt. “Als ik niet rij, dan mis ik de mensen echt”, zegt Lucia daarover.

Datzelfde geldt voor Mario. “Elke rit is anders, je krijgt namelijk altijd verschillende mensen in de taxi. De gesprekken gaan werkelijk over alles. Van huizen tot Ferrari’s en van vakanties tot boten. Dat maakt het zo leuk. Het bevalt me zo ontzettend goed, dat is met geen pen te beschrijven.”

Uber

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.